Ford, Explorer serisine Hibrit modeli ekliyor

Otomobil dünyasında her yıl merakla beklenen Detroit Otomobil Fuarı dün ziyaretçilerine kapılarını açtı. Lider araç üreticileri, en yeni araçlarını ve teknolojik araç özelliklerini tanıtırken, etkinliğe şimdiden elektrikli araçlar damgasını vurdu.

Bugüne kadarki en geniş Explorer SUV serisini tamamlayan Amerikan araç üreticisi Ford, etkinliğin ilk gününde meraklılarına serinin hibrit modelini tanıttı.

Explorer Hybrid, yolcu ve sürücü konforuna yönelik çeşitli özellikleri  ile dikkatleri üzerine çekiyor. Öte yandan araçların bir dizi teknoloji, güç ve verimlilik sağlayan yenilikleri ile de bir seriyi tamamladığına tanık oluyoruz.

Explorer Hybrid, Ford'un ekonomik olarak sunduğu bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Araç tek depoluk bir dolum ile uygun arazi ve hava koşullarında 800 kilometrelik bir yolu kat edebiliyor. 318 beygir gücünde olan Explorer Hybrid, 3.3 litrelik bir V6 motorunun ve 10 ileri otomatik şanzımanın içine yerleştirilmiş bir elektrik motoruyla kombine oluyor. 

Explorer Hybrid, deri oturma yüzeyleri, ısıtmalı arka koltuklar, kablosuz şarj pedi gibi standart donanımlara sahip. Ayrıca, trafikte trafik uyarı sistemi olan kör nokta monitörü, şerit tutma yardımı, ileriye doğru çarpışma sistemi olan Ford'un Co-Pilot360 serisi pasif ve aktif güvenlik özellikleri serisinin tamamını da destekliyor. Aracın arka tamponunda yer alan "hibrit" rozeti, araç dış tasarımında tek büyük farklılaştırıcı olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde prototipi tanıtılan Ford Performance'ın en yeni SUV'u olan Explorer ST, 400 beygir gücüne sahip. Çift turbolu 3.0 litrelik bir V6 motoru olan Explorer ST'nin saatte maksimum hızı 240 kilometre olarak kayıtlara geçiyor. Explorer ST'nin üst paketleri olarak ST Street ve ST Track adında iki paket belirleyen Ford, yüksek segmentte araçlarını konumlandırıyor. 

Ford, 2020 Explorer Hybrid için bir satış tarihi veya fiyatını henüz açıklamadı. Ancak, modelin ABD'de yıl sonundan önce bayilere girmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.