VW, Kuzey Amerikada'daki üretim tesisine elektrikli araçlar için 800 milyon dolar yatırım yapıyor

VW, Kuzey Amerikada'daki üretim tesisine elektrikli araçlar için 800 milyon dolar yatırım yapıyor

Elektrikli araçlara olan ilgiyi artırmak isteyen Alman otomobil devi Volkswagen (VW), önümüzdeki beş yıl içinde farklı tüketici segmentlerine uygun olarak 20 farklı elektrikli araç modeli üretmek istiyor. 2025 yılına gelindiğinde Volkswagen marka olarak, her yıl küreselde en az 1 milyon araç satmak istiyor.

VW'nin hedefleri büyük. Hedeflerine ulaşmak için yatırımlarını artıran araç üreticisi, Kuzey Amerika'da ilk üretim tesisini açıkladı. Volkswagen, gelecekte Tennessee'deki Chattanooga fabrikasında elektrikli araçlar üretecek. Bunun için 800 milyon dolar kaynak ayıran şirket, tesisi büyütürken yaklaşık 1000 kişilik de istihdam sağlayacak.

Fabrikanın ilk elektrikli otomobilini 2022'de üretmesi bekleniyor. Chattanooga'daki üretim hattını başlatan ilk elektrikli otomobil ID CROZZ SUV modeli olacak. Volkswagen, efsanevi VW otobüsünün yeniden yorumlanması olan Kuzey Amerika'da BUZZ ID'sini de bu fabrikada üretecek. Elektrikli araçların diğer özelliklerinin uzun menzil, geniş bir iç mekan, dinamik sürüş  ve yeni bir dijital bağlantı seviyesi olması bekleniyor.

Şirket, yatırımlarında sadece Kuzey Amerika ile sınırlı kalmıyor. Almanya'da Hannover, Dresden ve Emden, Çek Cumhuriyeti'nde Mlada Boleslav'da başka elektrikli araç tesisleri kuracak. Çin pazarına Anting ve Foshan fabrikaları ile hizmet verecek. Sonuç olarak Volkswagen, 2023 yılına kadar e-mobilite dahil olmak üzere, 2023'te geleceğe yönelik teknolojilere toplam 11 milyar Euro yatırım yapmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.