Bankacılık girişimi N26, 2,7 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi N26, D Serisi yatırım turunda 2,7 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı.
Bankacılık girişimi N26, 2,7 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi N26, D Serisi yatırım turunda 2,7 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Insight Venture Partners liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna Singapur merkezli yatırım fonu GIC ve birkaç diğer şirket de katılım gösterdi.

N26, sıfırdan bir perakende bankası inşa ediyor. Şirket, bir banka hesabı açmanıza ve sadece birkaç dakika içinde bir kart almanıza izin veriyor. Daha sonra telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan her şeyi kontrol edebiliyorsunuz. Bunun da geleneksel bankalara göre çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğunu söyleyebiliriz.

N26'in 300 milyon dolar yatırım aldığı D Serisi yatırım turu, on ay önce 160 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Ancak N26 kurucu ortağı ve CEO'su Valentin Stalf, N26'in 2018'in başına göre çok farklı bir şirket olduğunu söyledi. Buna göre girişimin kullanıcı sayısı üç katına çıktı ve insanlar N26 hesaplarını giderek daha fazla kullanmaya başladıklar. Şu anda N26 müşterilerinin yaklaşık üçte biri, her ay premium hesap için ödeme yapıyor. Bunun da ciddi bir pay olduğunu söylemek mümkün. Yatırım miktarının artmasındaki bir diğer neden ise girişimin değerlemesinin de yükselmiş olması. Önceleri 1 milyar doların altında olan şirket değerlemesi, şimdi bunun çok daha üstünde. Bir başka deyişle, globalde aktif olarak rol almak isteyen N26 için yatırım miktarının yükselmesi büyük önem taşıyordu, nitekim şirket D Serisi yatırım turuyla bunu başarmış oldu.

Şu anda 24 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren N26, aldığı yeni yatırımla birlikte ABD'de de faaliyet hizmet vermeyi planlıyor. N26 kullanıcılarının hesaplarında şu anda 1 milyar euro gibi bir miktar bulunuyor. Şirketin, kuruluşundan bu yana yaklaşık 20 milyar euroluk işlem gerçekleştirdiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.