Getir de yemek siparişine adım atıyor

Yemeksepeti'nin market ürünleri teslimine girerek Getir'e rakip olması oldukça ses getiren bir yatırım oldu. Konuyla ilgili daha fazla detayı ilerleyen süreçte sizlerle paylaşacağız. Teslimattan öte stokla çalışarak Getir modelinde ilerleyecek Yemeksepeti'ne karşı adım Getir'den gelmek üzere. Şirkete yakın kaynaklardan aldığımız duyumlara göre Getir önümüzdeki birkaç ay içerisinde yemek siparişi servisini hayata geçirecek.

Halihazırda Cakes&Bakes'in fırın ürünlerinin ve sandviçlerinin satışını yapan Getir'in yemek siparişine nasıl gireceği ise henüz bilinmiyor. Restoranlarının siparişlerini taşıması Getir için oldukça farklı bir iş alanı görünüyor, ama var olan araç filosu ile bu taşımacılığı yapması oldukça mümkün.

Sipariş yönetimi ve müşteri memnuniyetinde önemli bir başarıya sahip Yemeksepeti'nin depo ve tedarikçi yönetimi gibi yeni bir alana adım atması markanın önünde en büyük engel görünüyor. Buna karşılık Getir'inse önündeki en büyük engel mevcut marka imajında değer yitirme konusu. Müşteri memnuniyeti ile dikkat çeken Getir, örneğin hamburger tesliminde restoranın hatası nedeniyle marka değeri kaybetme riski ile karşı karşıya.

Rekabetin şüphesiz ki müşteriye yarayacağı aşikâr. Yemeksepeti'nin 2018'de en çok sipariş aldığı ilk 3 ilin nüfusla bağlantılı olarak İstanbul, Ankara, İzmir olması ve Getir'in yakın zamanda bu illere açılmak için başvuru toplamaya devam etmesi hem yemek siparişinde hem de market ürünlerinin tesliminde kıyasıya bir rekabeti barındıracaktır. Yemeksepeti'nin aracılık ederek bir günde 361 bin sipariş alıp restoranları ve valenin teslimine karşılık kendi teslimat yöntemiyle ne kadar siparişi yöneteceğini ise ilerleyen süreçte göreceğiz. Buna karşılık Getir'inse kendi stok yönetimi ve teslimi ile tek ilde günlük 20 binden fazla sipariş aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.