Kodlama eğitimini kolaylaştıran Scratch 3.0 piyasaya sürüldü

Kodlama eğitimini kolaylaştıran Scratch 3.0 piyasaya sürüldü

Çocukların ve gençlerin bilgisayar programlama dilini kolay bir şekilde öğrenmelerini sağlayan Scratch, 3. versiyonunu piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bir süredir beta versiyonu ile sunulan Scratch 3.0, yeni grafikler, yeni bir ses editörü ve birkaç yeni programlama bloğu  içeriyor.

Yeni nesil Scratch, dün resmen Scratch online topluluğunun bir parçası oldu. Scratch 3.0, kullanıcıların yeni kontrol bloklarını kontrol etmesini sağlayan uzantılar içeriyor. Scratch 3.0'da bloklar daha büyük olduğu için artık tabletlerde de kullanılabiliyor.

Kullanıcılar, geliştiricilerin ‘uzantı’ olarak adlandırdığı fazladan blok koleksiyonları ekleyebiliyorlar. Yeni özellikler ile Scratch 3.0'daki ses düzenleyiciyle artık ses kaydedebiliyor, sesi daha kolay kesilebilip ve yeni ses efektleri keşfedebiliyor.

Öğrenciler, akademisyenler ve alanında uzman kişilerce geliştirilen Scratch, çocuklara görsel programlama dili öğretmeyi amaçlıyor. Platform, öğrencilerin interaktif hikayeler yaratmasını, hayal ettikleri animasyonları canlandırmalarını, diledikleri gibi oyunlar oluşturmalarını destekleyor. programlama ve yazılım geliştirme anlamında kullanıcıların becerilerine oldukça büyük katıda bulunuyor.

MIT laboratuarlarında geliştirilen Scratch'in web sitesinde 30 milyondan fazla kayıtlı üye var.  Her ay çoğunluğunu yaşları 8-16 arasında değişen 1 milyon yeni kişinin eklendiği belirtiliyor.

Programlamaya atılan ilk adımın sağlam temellere oturmasını sağlayan Scratch ücretsiz eğitim imkanı sunuyor ve Türkçe dil seçeneği bulunduruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.