Mobil internet paylaşımına ücret geliyor! [Güncellendi]

Ülkemizin en büyük GSM operatörlerinden olan Turkcell, 15 Ocak tarihinden itibaren akıllı telefonunuzdaki mobil veriyi paylaşma özelliğine ücret getireceğini duyurdu.
Mobil internet paylaşımına ücret geliyor! [Güncellendi]

Geçtiğimiz hafta AKN'nin kalktığını fakat sınırsız internet paketlerinin daha pahalı bir şekilde sunulacağını sizlere aktarmıştık. Özellikle Wi-Fi'ın olmadığını durumlarda hayat kurtaran mobil veriyi paylaşma yani Hotspot özelliği karşımıza pek de hoş olmayan bir haber ile çıktı. Adil kullanım kotası 1 Ocak itibariyle hayatımızdan çıkıyor fakat bu kez mobil internet paylaşımına ücret geliyor.

Tüm operatörlerin ortaklaşa verdiği bir karar olarak konuşulan bu adıma dair ilk paketlerini ise Turkcell duyurdu. Ülkemizin en büyük GSM operatörlerinden olan Turkcell, 15 Ocak tarihinden itibaren akıllı telefonunuzdaki mobil veriyi paylaşma özelliğine ücret getireceğini duyurdu.

Bugüne kadar akıllı telefonunuzdaki interneti başka cihazlarla paylaşmak için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyordu. Kısacası eğer 10 GB'lık bir internet paketine sahipseniz bu 10 GB'ın tamamını hiçbir ek ücret ödemeden başka cihazlar ile paylaşabiliyordunuz.

2 ve 4 GB Hotspot paketleri

Turkcell'in 15 Ocak itibariyle yapacağı değişiklik ile birlikte tarifenizde yer alan mobil interneti paylaşmak için ücret ödemeniz gerekecek. Kısacası eğer tarifenizde yer alan interneti başka cihazlarla paylaşmak istiyorsanız aylık en az 9 TL gibi bir bedel ödemeniz gerekiyor. Şu an için karşımıza Hotspot 2 GB ve Hotspot 4 GB Paketi olmak üzere iki farklı paket çıktığını da ekleyelim.

Hotspot 2 GB paketi aylık 19, yıllık ise 9 TL'lik bir fiyata sahipken, Hotspot 4 GB paketi aylık 19, yıllık ise 29 TL fiyat etiketine sahip. Bu paketler sayesinde hem internet paylaşımı yapabileceksiniz hem de internet paylaşmak için 2 veya 4 GB ek internete sahip olacaksınız. Söz konusu 2 GB veya 4 GB bittiğinde ise Hotspot kullanımınız kendi tarifeniz üzerinden devam edecek.

Bu uygulamanın sadece içinde konuşma da bulunan paketler için geçerli olduğunu da belirtelim. Son olarak sadece internet kullanılan tarifelerde mobil veri paylaşımını sınırlayan herhangi bir kota bulunmayacak. Yurt dışında özellikle ABD'de benzer uygulamalar olduğunu da hatırlatalım. Fakat ABD'de bu uygulamaların olmasının nedenin mobil internet kullanımının genelde sınırsız olması olduğunu da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlerle aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayan Turkcell, mobil internet paylaşımına ücret getirme kararından vazgeçmiş gibi görünüyor. Turkcell'den gelen resmi açıklamayı da aşağıda paylaşıyoruz;

Turkcell’liler ‘Hızlı Giriş’ ile internetlerini ücretsiz olarak paylaşmaya devam edecek 

Turkcell olarak öncelikli amacımız müşterilerimizin değişen kullanım alışkanlıkları ile aynı doğrultuda gelişen yeni taleplerine uygun çözümler üretebilmek. Son dönemde müşterilerimizin yoğun şekilde, “Kişisel Erişim Noktası / Hotspot” özelliğini kullanırken, yetkisiz internet paylaşımı sonucu istenmeyen güvenlik sorunları yaşanmasını engelleyen bir seçenek talep etmeleri üzerine, 15 Ocak’tan itibaren yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz.  Bu amaçla mobil uygulama ve web sitelerine yapılan üye girişlerini sadece telefon numarası kullanarak daha hızlı ve güvenli hale getiren ‘Hızlı Giriş’ teknolojisi üzerinden “Kişisel Erişim Noktası / Hotspot” yapma özelliği sayesinde, müşterilerimiz güvenli bir şekilde kişisel internetlerini paylaşmaya devam edebilecekler. Bunun için müşterilerin internetlerini paylaşırken açılacak sayfaya ‘Hızlı Giriş’ teknolojisi üzerinden giriş yapmaları yeterli olacak. Bu şekilde giriş yapacak müşterilerimiz paketlerindeki interneti hiçbir ücret ödemeden, herhangi bir cihaz sınırı olmadan güvenli bir şekilde paylaşabilecekler.

Hotspot’la farklı cihazlarla yaptıkları internet paylaşımı sonucu tarifelerindeki internetin tüketimini takip ve kontrol edemeyen, bunun sonucu olarak beklemedikleri fatura bedelleriyle karşılaşan müşterilerimiz de bulunuyor. Bu müşterilerimizin sorununu gidermek amacıyla ‘Hızlı Giriş’ üzerinden giriş yapılmadan başka cihazlarla internet paylaşımı yapıldığında dünyadaki çeşitli internet paylaşım modellerindeki örneklerde görüldüğü gibi, aylık 9 TL’ye mevcut tarifesindeki internetine ek olarak 2 GB’lık paylaşımlı internet paketi devreye girecek. Bu 2 GB’lık ek paketin kullanım durumu Hesabım uygulaması üzerinden takip edilebilecek. Ayrıca bu müşterilerimiz, 30 günlük süre içerisinde 2 GB’lık paylaşım internetleri sona erdikten sonra ek ücret ödemeden tarifelerindeki interneti paylaşmaya devam edebilecekler.

15 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere hayatımıza girecek bu yenilikler sayesinde müşterilerimizin kişisel internetlerini paylaşırken ortaya çıkabilecek olası güvenlik risklerine karşı korunması ve mobil internet paylaşımlarını daha detaylı şekilde takip edebilmelerinin sağlanması amaçlanıyor.Hotspot konusu da dahil olmak üzere müşterilerimizden gelebilecek her konudaki yeni öneri ve talepleri her zaman dikkate alarak, onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.