Zynga 700 milyon dolar ödeyerek Small Giant Games'i satın aldı

Oyun yapımcısı Zynga, Empires & Puzzles isimli oyunun yapımcısı Finlandiyalı Small Giant Games'i 700 milyon dolara satın aldığını duyurdu.
Zynga 700 milyon dolar ödeyerek Small Giant Games'i satın aldı

Yaptığı satın almalarla ve NASDAQ borsasında işlem gören halka açık bir şirket olan oyun yapımcısı Zynga, yaptığı satın almalara bir yenisini daha ekledi. Bu sefer Finlandiya merkezli Empires & Puzzles isimli oyunun yapımcısı Small Giant Games'i satın aldığını duyuran Zynga, şirketin yüzde 80'ini 330 milyon dolar nakit ve 230 milyon dolarlık Zynga hissesi karşılığında satın aldı. Zynga şirketin kalan yüzde 20'sini ise önümüzdeki 3 yılda karlılık ve hedeflerin tutturulması halinde satın alacağını bildirdi.

İşlemin bir kısmı için 200 milyon dolarlık kredi çekecek olan Zynga için bu satın alma oyuncu sayısını ve gelirlerini artırmanın önemli bir yöntemi olarak görülüyor. 2013 yılında Helsinki'de kurulan Small Giant Games ise bugüne kadar 52 milyon dolar yatırım toplamayı başarmıştı. Yatırımcıları arasında EQT Ventures, Creandum, Spintop Ventures ve Profounders gibi yatırım şirketlerinin bulunduğu Small Giant Games, oyunlarıyla kısa zamanda yüksek gelir elde etmeyi başarmış gib oyun şirketi.

Empires & Puzzles, 2017'de yayınlandıktan sonra ilk 10 ay içerisinde 33 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmış. Alliance Wars ve Season 2: Atlantis gibi oyunların da arkasında imzası bulunan Small Giant Games, 2018 yılının sadece ilk dört ayı içerisinde bu iki oyunun 2017 yılının tamamında elde ettikleri geliri elde etmeyi başarmış. Dolayısı ile oyun gelirlerini kat be kart artırmayı başaran girişim, sadece tek bir oyunla değil birden fazla oyunla farklı oyuncu kitlelerine hitap ediyor.

2007 yılında kurulan Zynga, FarmVille, Zynga Poker ve Words with Friends oyunlarının yapımcısı olarak anılıyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde 248 milyon dolar gelir elde eden girişimin 2018 son çeyrek tahmini ise analistlere göre 243 milyon dolarlık bir kar. Ancak aileye yeni katılan oyunların konsolidasyonu ile birlikte bu gelirlerin artacağı da bir gerçek.

Zynga hatırlayacağınız üzere ülkemizde de çok önemli satın almalar yapmıştı. Geçtiğimiz yıl Peak Games'in oyunlarından bir kısmını 100 milyon dolara satın alan Zynga, bu yılın Mayıs ayında da Gram Games'i 250 milyon dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.