Slack, ABD'nin İran ambargosu sebebiyle bazı kullanıcı hesaplarını kapatmaya başladı

ABD söz konusu nükleer anlaşmadan çekilmesiyle birlikte yürürlüğe koyduğu İran ambargosu girişimleri de etkiliyor. Yaptırım kararlarını uygulayan Slack ise yaptığı hamle ile daha önce İran'da bulunmuş ya da yurt dışında çalışan İranlıların Slack hesaplarını da iptal etmeye başladı.
Slack, ABD'nin İran ambargosu sebebiyle bazı kullanıcı hesaplarını kapatmaya başladı

ABD ve İran arasında süregelen ambargo krizi dijital dünyayı ve girişimleri de hiç şüphesiz etkiliyor. ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle birlikte yeniden İran'a yönelik yaptırımları yürürlüğe girdi. Kasım ayında alınan kararla birlikte, ABD'li firmalar da uymaları gereken yasalar gereği İran ile olan ilişiklerini sonlandırmaya başladı.

Ekip içi iletişim ve iş yönetimi uygulaması Slack de bu yaptırımlara uyarak bazı hesapları iptal etmeye başladı. Fakat Slack'in iptal ettiği hesaplar arasında daha önce İran'da bulunmuş kullanıcıların hesaplarının olmasıyla birlikte, hali hazırda yurtdışında çalışan İranlıların da olması büyük tepki yarattı.

ABD'de yaşayan ve Slack kullanan bir yazılım geliştirici olan İranlı Amir Omidi, tepkisini Twitter'dan dile getirirken ABD yaşadığını ve hiçbir İranlı şirketle bağlantısı olmamasına rağmen, Slack'den hesabının kapatıldığına dair bir bilgilendirme e-postası aldığını ve sorununun çözülmesini beklediğini dile getirdi.

Belçikalı başka bir kullanıcı ise, birkaç yıl önce iş sebebiyle İran'da bulunduğunu ve kendi hesabının da kapatıldığını Twitter'da belirterek bu konuda mağdurlar kervanına katıldı. Ancak Slack'in özellikle Twitter'daki destek ekibi aracılığıyla kullanıcılara yanıtlar döndüğünü ve hesabının yanlışlıkla kapatıldığını düşünen kullanıcılarla iletişime geçtiğini de görüyoruz.

Slack, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada herhangi bir ırkçılığın ya da ayrımcılığın söz konusu olmadığını, Slack'in hiçbir kullanıcının etkin kökeninin bilgisi olmadığını belirterek, engellemeleri IP bazlı olarak gerçekleştirdiğini açıkladı. Böylece konu da Slack lehine temize çıktı fakat yine de İran'ı ziyaret eden kullanıcıların kapatılan hesaplarını yeniden açtırmak için Slack ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.