Snapchat'te TikTok havası: Lens Challenges dönemi başlıyor

Snapchat'te TikTok havası: Lens Challenges dönemi başlıyor

Snapchat bugün yeni Lens Challenges özelliğini duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların Snapchat’in AR lens arayüzü üzerinden Challenge’lara yani meydan okumalara katılmasını sağlıyor. Snapchat bu yeni Lens Challenges özelliğiyle birlikte kullanıcı etkileşimlerini de arttırmayı hedefliyor.

Kullanıcılar özellik sayesinde viral challengelara katılabilecek ve bu katılımı diğer Snapchat kullanıcılarıyla paylaşabilecek. Belli bir şarkı, dans, tatil veya etkinlik odağında oluşturulan lensleri kullanan kişiler, Challenglar’a da doğrudan katılım göstermiş olacak.

Snapchat Lens Challenges kapsamında yayına alınan ilk lenslerden biri Gwen Stefani’nin “Jingle Bells” yorumu oldu. Bu Challange’da kullanıcılar ekranda sunulan sözleri okuyarak seslerini kaydetti. Challenge'ın içerdiği öğelere baktığımızda Snapchat'te TikTok havası esmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

Bu arada her ne kadar Jingle Bells challenge, Snapchat tarafından oluşturulmuş olsa da kullanıcıların kendi Lens Challengelarını oluşturması mümkün. Bu konuda Snapcaht kullanıcısı Jye Trudinger tarafından oluşturulan “Disappear” challenge’ı örnek gösterebiliriz. Bu Challenge’da kullanıcılardan, sonrasında bir nesnenin kaybolacağı fotomontaj fotoğraflar oluşturması isteniyor.

Challengelar uzun süredir platformların önemli etkileşim kapılarından biri. YouTuberlar arasında sıkça karşılaştığımız Challengelar, görüntülemeyi artırırken, Drake’in In My Feelings şarkısının Instagram’da başlayan dans challenge’ı platformun en iyi viral dans yarışması olarak öne çıktı.

Snapchat'te Lens Challenges Kullanımı

Eğer siz de Lens Challenges’ı denemek istiyorsanız, özelliğe Snapchat uygulamasının Lens explorer’ı üzerinden erişebilirsiniz. Uygulamanın kamera arayüzünde bulunan deklanşör butonunun yanındaki emoji düğmesine basarak yeni challenge seçeneklerine göz atabilirsiniz. Bu alandan challenge’ınızı kaydedebilir, Hikayenize ya da küresel Lens Challenge Hikayesine ekleyebilirsiniz.

Yarışmaya katılmadan diğer kullanıcıların oluşturduğu Lens Challenges’ı izleyebileceğinizi de ekleyelim. Bu arada Lens Challenge özelliği hala uygulamanızda belirmemiş olabilir. Bu noktada özelliğin tüm kullanıcılara kademeli olarak açılacağını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.