2018'de Instagram'da öne çıkan her şey

Instagram, paylaştığı bir IGTV videosu ile 2018'de platformunda öne çıkanları duyurdu. Videoda hashtaglerden konum etiketlerine, GIFlerden yarışmalara, platformda 2018'e damga vuran her küçük detaya veriliyor.

Tokyo Disneyland Konum Etiketi

Instagram, Tokyo Disneyland'ı en çok "Dünyanın etiketlenen en mutlu yeri" olarak tanımlıyor.  Tokyo Disneyland konum etiketinin kullanıldığı gönderilerde en fazla kullanılan emoji gülen surat olarak öne çıkarken, gelen yorumlarda kalp emojisinin 14 milyondan fazla kez kullanıldığını belirtiyor.

#inmyfeelingschallenge

2018'in en iyi viral dans yarışması ise #inmyfeelingschallenge. Hatırlarsanız Spotify da bu yaz mevsiminin en çok dinlenen şarkısının, Drake'in internet fenomenine dönüşen “In My Feelings” şarkısı olduğunu açıklamıştı. Drake bu başarının çoğunu #inmyfeelingschallenge'a borçlu.

En Popüler Yüz Filtresi

Kylie Jenner'ın da kullandığı Eros'un okları, 2018'de Instagram'ın en popüler yüz filtresi oldu.

En fazla Takip edilen Niş Trend

2018 yılında #asmr Instagram'da en fazla takip edilen niş trend olarak öne çıktı. İçeriklerinde #asmr'ye odaklanan bir çok Instagram hesabı ve YouTuber olduğunu da ekleyelim.

En Popüler Hayran Topluluğu

Güney Kore'de Big Hit Entertainment tarafından kurulan BTS müzik grubunun hayran topluluğu olan  BTS ARMY Instagram'ın En Popüler Hayran Topluluğu unvanını kazandı.

En Hızlı Büyüyen Hashtag

Epic Games'in popüler oyunu #fortnite 2018'de Instagram'da en hızlı büyüyen hashtage adını verdi. 2018’in en popüler oyunlarından biri haline gelen Fortnite'ın, The Game Awards 2018 ödül töreninde yılın en iyi devam eden oyun serisi ödülünü almayı başardığını da hatırlatalım.

Toplulukların sesi olan Hashtagler

1.6 milyon gönderi ile #metoo, 600 bin gönderi ile #timesup ve 565 bin gönderi ile #marchforourlives 2018'de Instagram'da toplulukların sesi oldu. Instagram'ın 2018'de en sevdiği tema ise #bodypositivite hashtagi altında toplandı.

En Popüler GIPHY Çıkartması

Instagram'ın en popüler çıkartması @arata_fukoe kullanıcısı tarafından oluşturulan kalp emojisi.

Tüm bu başlıkları videoda görmek için:

Bu gönderiyi Instagram'da gör

See the top trends and defining moments from our global community.

Instagram (@instagram)'in paylaştığı bir gönderi ()

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.