SpaceX 500 milyon dolar yatırım alarak 30,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Elon Musk'ı roket girişimi SpaceX'in 500 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini de 30,5 milyar dolara çıkardı. SpaceX, gelen programı internet uydularını genişletmek için kullanacak.
SpaceX 500 milyon dolar yatırım alarak 30,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

SpaceX, son dönemde aldığı üst üste yatırımlarla değerlemesini sürekli olarak artırmaya devam ediyor. Aldığı son 500 milyon dolarlık yatırımla birlikte değerlemesini de 30,5 milyar dolara çıkartan SpaceX, bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını ise 2.5 milyar dolara yükseltti.

The Wall Street Journal'de yer alan habere göre, yatırım turunda SpaceX'in hali hazırdaki yatırımcıları katılım gösterdi. Bununla birlikte Elon Musk ile çalışan ve Tesla'nın büyük yatırımcılarından birisi olan Baillie Gifford & Co. da SpaceX'in yeni yatırımcıları arasına girdi. Böylece Elon Musk, Tesla'ya yatırım yapan bir fonu, SpaceX'e yatırım yapmaya da ikna etmeyi başarmış gibi gözüküyor.

SpaceX tarafıdan duyurulan plana göre, şirket internet dağıtan uyduları uzaya fırlatacak. Toplamda 11 bin adet uyduyu yörüngeye fırlatmayı planlayan SpaceX'in yatırımı da bu internet uyduları destek için aldı. SpaceX daha önce 2018 yılı sonu hedefini yörüngede 400 uyduya sahip olmak şeklinde açıklamıştı. Ancak SpaceX yörüngeye şu ana dek iki adet prototip uydu fırlatmayı başardı. Her ne kadar aldığı yatırımlarla iyi bir durumda olsa da, SpaceX'in para yakan bir şirket olduğu ve yüksek harcamalar gerektiren bir alanda çalıştığı da bir gerçek. Bununla birlikte Elon Musk bu yılın başlarında SpaceX'in geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu ve şirketin Mars programı hakkında bilgi vermişti.

SpaceX'in değerlemesinin beklenenden de öte hızlı yükseldiği bir gerçek. Henüz Nisan ayında, SpaceX'in değerlemesinin 25 milyar doları aşacağını öngören analistlerin, beklentilerinin daha hızlı gerçekleştiği bir gerçek. Henüz 2015 yılında değerlemesinin 10 milyar doları bulduğu SpaceX, bu tarihten 3 yıl sonra bugün neredeyse 3 kat değer kazanan bir şirket haline gelmeyi başardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.