SpaceX'in değeri yakında 25 milyar doları geçecek

SpaceX'in değeri yakında 25 milyar doları geçecek

Tesla'nın hisselerindeki sert düşüş ile girişimciliği sorgulamaya açılan Elon Musk bir başka şirketi SpaceX ile son zamanlarda altın çağını yaşıyor. Aralarında insanlığı Mars'a taşıma misyonunu da barındıran roket şirketinin değeri, kurulduğu yıl 2002'den bu yana kat be kat arttı. PitchBook'un verilerine göre SpaceX'in değeri yakında 25 milyar dolara ulaşacak.

Geçtiğimiz ay yayınlanan bir raporda da SpaceX'in Fidelity tarafından yönetilen yeni bir yatırım turuna açtığı belirtilmişti. SpaceX, 5 Nisan'da 507 milyon dolarlık yeni bir yatırımı  kapattı. Böylelikle 2015’te 10 milyar dolar olan şirket değerlemesi çok kısa sürede 2 katından fazla arttı.

Şirket, Mars'a insanları yerleştirmeyi amaçlayan dev bir fırlatma aracı olan BFR roketi üzerinde çalışıyor. Musk, geçen ay BFR roketinin 2019 başlarında fırlatabileceğini söyledi.

Bu arada SpaceX’e ait başka bir  Falcon 9 roketi bugün kalkış yapacak. Roket,  NASA’nın Transit Dış Gezegen Sörvey Uydusu'nu (TESS) taşıyacak. Yeni uydu, 2 yıl boyunca yeni gezegenleri ve gaz kütlelerini bulmak için uzayın derinliklerini araştıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.