Hissedarlar arasında anlaşmazlığa düşen Blippar'a "kayyum" atandı

Hissedarlar arasında anlaşmazlığa düşen Blippar'a

Değeri 1.5 milyar doları bulan İngiliz AR girişimi Blippar’ın yönetim kadrosunda çöküş yaşanıyor. Kurumsal tasfiye şirketi David Rubin & Partners pazartesi günü yaptığı açıklamada firmanın yönetim ortaklarının bir yatırımcı anlaşmazlığına düştüğünü söyledi. 

Malezya devlet fonu Khazanah Nasional bu ay başka bir hissedar olan mülk kralı Nick Candy'den acil nakit akışını engelledi. Yaşanan bu fikir ayrılığı, Blippar’ın hayatta kalmak için ihtiyacı olan finansalı toplamasının önüne geçti.

Yönetim ortağı Paul Appleton'ın bu konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: 

David Rubin & Partners’tan Paul Appleton ve Paul Cooper 17 Aralık 2018’de Blippar.com Limited’e yönetim ortağı olarak atandı. Gidişatı, işleri ve şirketin mülklerini yönetiyorlar. Yöneticilerin atanması, devam eden bir fonlama üzerine bir anlaşmazlığa yol açtı. Atamayı takiben, yöneticiler işletmenin geleceği ve hissedarların yararı için tüm olası seçenekleri araştırıyor.

Yönetimdeki bu ayrılık ve çöküş, bir zamanlar Unicorn olarak adlandırılan İngiliz girişiminin itibarını kaybetmesine yol açıyor. 

Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Ambarish Mitra, 2015 yılında Financial Times’a yaptığı bir açıklamada şirketin değeri 1.5 milyar doları bulduğu sırada bir satın alma teklifini geri çevirdiğini ifade etmişti. Kaynaklar Mitra’nın geçtiğimiz hafta bir kriz toplantısı düzenlediğini ancak çalışanlarına yaptığı konuşmayı bitiremeyecek kadar duygusallaştığını söylüyor. Hatta bu söylentilere göre Mitra konuşmayı tamamlama işini şirketin yeni CEO’su Libby Penn’e devretti. 

Çalışanların ise Noel öncesinde ödeme alamayacakları için gergin ve kendilerine bu konularda az bilgi verildiği için kızgın olduğu söyleniyor. Bilppar’ın 2017 Mart’a dayanan son şirket hesaplarına bakıldığında Birleşik Krallık ABD, Singapur ve Yeni Delhi ofislerinde toplam 261 çalışanın işe alındığı görülüyor. LinkedIn verileri ise bu konudaki son rakamın 125’e yakın olduğunu gösteriyor.   

Şirketin eski çalışanları Nisan ayında milyonlarca dolarlık nakiti harcadığını söyleyerek şirketin finansal stabilliğinden şüphe ettiklerini ifade etmişti. 

Unicorn olarak adlandırılan bir girişimin finansal çatışmalarla yok olma yolunda ilerlemesi gerçekten üzücü. Umarız şirket, yakın zamanda finansal sorunlarını çözerek, startup ekosisteminin önemli değerlerinden biri olmayı sürdürebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.