Google, New York'ta kuracağı yeni kampüsü için 1 milyar dolar harcayacak

Google, New York'ta kuracağı yeni kampüsü için 1 milyar dolar harcayacak

ABD'li teknoloji şirketleri bugünlerde ürün ve servisleri kadar devasa kampüsleri ve yatırımları ile konuşuluyor. Apple'ın Kuzey Austin'de maliyeti 1 milyar doları bulacak bir kampüs inşa edeceğini açıkladıktan sonra bir yeni haber de Google'dan geldi. Şirket, New York'ta  maliyeti 1 milyar dolara ulaşacak bir kampüs için yatırım yapacaklarını açıkladı.

New York'a ilk kez 20 yıl önce yerleşen şirketin kuracağı devasa kampüs 7 bin kişiye istihdam sağlayacak. Yaklaşık 160 bin metre karelik alana yayılacak kampüste satış,  araştırma gibi birimlerden, YouTube, Haritalar gibi popüler uygulamaların iş birimleri yer alacak.

Hudson Square'de yer alacak  kampüsün 2020'de çalışanlara kapılarını açması planlanıyor. Proje, Google'ın şu anda New York'ta halen restorasyon aşamasında olan Chelsea Market'in bir parçası. 2018'in ilk çeyreğinde Manhattan'ın önemli binalarından Chelsea Market'i satın alan Google, bunun için 2.4 milyar dolar ödemişti. 

New York'a yatırım yapan teknoloji şirketlerinin yaptığı açıklamalar ard arda geliyor. Google'ın yanı sıra Amazon da yeni genel merkezlerinden biri olarak New York'u seçmişti. Teknoloji devi, bunun için 2,5 milyar doları gözden çıkarırken merkezin 25 bin kişiye iş sağlayacağı açıklanmıştı.

ABD'de teknoloji şirketlerinin ülkeye bu kadar yatırım yapmalarının arkasında ise ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformu yer alıyor. Reform, ABD'de düşük vergi oranını ve amortisman uygulamalarını kapsıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.