Amazon yeni genel merkezleri için New York ve Virginia'yı seçti

Amazon yeni genel merkezleri için New York ve Virginia'yı seçti

Amazon'un yeni genel merkezler inşaa edeceğinin haberleri uzun zamandır karşımıza çıkıyordu. Bugün konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Amazon yeni genel merkezleri için New York şehrini ve Virginia eyaletine bağlı olan Arlington ilçesini seçtiklerini duyurdu.

5 milyar dolar harcayacak

Şu an için Seattle'da bir genel merkeze sahip olan Amazon, New York ve Virginia'daki genel merkezlerinin de tamamlanması ile birlikte toplamda 3 genel merkeze sahip olacak. İki genel merkez için toplamda 5 milyar dolar harcayacığını da açıklayan Amazon, iki genel merkezde toplamda 50 bini aşkın kişinin çalışacağını da paylaştı.

Açıklanan detaylara göre her iki genel merkez için de 2,5 milyar dolar harcanacak ve her merkezde 25 bini aşkın kişi çalışacak. Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashville'de de 5 bin kişinin çalışacağı bir merkez kuracağını da belirten Amazon, bu merkezden ulaşım ve tedarik zinciri gibi alanlar ile ilgili çalışmaların yönetileceğini de paylaştı.

New york şehrinde ve kuzey Virginia'da yeni genel merkezler kurmaktan heyecan duyduklarını belirten Amazon kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, bu iki konumun gelecek yıllarda yatırım yapmaya devam etmelerine yardımcı olacak birinci sınıf yeteneklere ulaşmalarını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.