Kaykay efsanesi Tony Hawk mobil oyun dünyasına Skate Jam ile giriş yapıyor

Dünyaca ünlü kaykay efsanesi Tony Hawk bir süredir ara verdiği oyun serisine şimdi de mobil oyun dünyasına giriş yaparak devam ediyor. Skate Jam isimli oyun iOS ve Android platformları için hazırlandı.
Kaykay efsanesi Tony Hawk mobil oyun dünyasına Skate Jam ile giriş yapıyor

Kaykay konusunda dünyanın en önemli yeteneklerinden biri olan ve adını bilgisayar oyunlarından hatırlamamızın mümkün olduğu Tony Hawk, yeni bir mobil oyunla karşımıza çıktı. İlki 1999 yılında piyasaya sürülen Tony Hawk's Pro Skater serisiyle uzun yıllardır süregelen seri ise sonlandı. Serinin beşinci oyunu Tony Hawk Pro Skater 5 ile biten oyun serisinin yenisi gelmeyecek ama Tony Hawk yola başka bir oyunla ve mobil platformlarda devam edecek.

Son olarak 2015 yılında piyasaya sürülen THPS 5 ile birlikte, Tony Hawk ile oyun yapımcısı Activision arasındaki anlaşma da sona ermiş. Yapımcısına ve Tony Hawk'a milyonlarca dolar kazandıran bu özel serinin böylece sonlandığı da kesinleşmiş oldu. Şu sıralar süren remake yani yeniden yapım oyunlar akımına THPS serisinin katılamayacağını öğrenmek pek çok oyuncu içim üzücü olmuştu.

Tony Hawk, mobil uygulama satın almaları yapan Maple Media adlı şirketle anlaşarak kendi oyununu bu sefer mobil oyun olarak piyasaya sundu. AppStore ve Google Play üzerinden indirilebilen mobil oyun, ücretsiz ancak oyun içi satın alma öğeleri ile gelir elde etmeye çalışacak.

Tony Hawk yeni oyunula ilgili yaptığı açıklamada Acvitision ile işbirliğinin sona ermesinin ardından birkaç yeni fırsat değerlendirdiğini, bazı VR seçenekleriyle de ilgili bilgi edindiğini belirtti. Bununla birlikte mobil oyun konusunda da daha sağlam adımlar atan Tony Hawk, Maple Media'nın kendisine geldiğini ve işbirliği teklif ettiklerini belirtti. Maple Media'nın getirdiği oyun motorunu denediğinde, ilk THPS oyununun motoruyla benzer duygulara kapıldığını aktaran Hawk, sonrasında Maple Media ile çalışmayı da kabul etmiş.

Skate Jam isimli oyun da böylece ortaya çıkmış ve Tony Hawk yeni bir seri üretmek yerine bu isim üzerine yoğunlaşmaya karar vermiş durumda. Kısacası bundan sonra tüm geliştirmeler Skate Jam oyunu üzerinden olacak. Skate Jam'in yayınlanan resmi oyun fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.