Gimbal ve sinema ekipmanları üzerine odaklanan yerli girişim: Trexo İnovasyon

Gimbal ve sinema ekipmanları üzerine odaklanan yerli girişim: Trexo İnovasyon

Gimbal ve sinema ekipmanları üzerine çözümler üretmek için kurulan yerli bir girişim olan Trexo İnovasyon, stabil, akıcı ve hareketli kamera görüntüleri kaydetmenize imkan tanıyan Trexo Arc ürünü ile karşımıza çıktı. Serdar Kılıçbay, Serhat Kılıçbay ve Mahmut Kılıçbay tarafından 2015 yılının Ocak ayında kurulan Trexo İnovasyon, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Yaklaşık 3,5 yıl içinde geliştirilen Trexo Arc ürünü, temelde 3 eksenli bir gimbal. Kameranın üzerine bağlandıktan sonra hiçbir takma sökme veya ayar gerektirmeden çantasına girebilen ve tekrar ayar gerektirmeden çantadan çıkarılarak 20 saniye içinde çalışmaya hazır olan Trexo Arc'ın 3 eksende bulunan motorları hiçbir kısıtlama olmadan 360 derece dönebiliyor.

3 bin 400 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip olan Trexo Arc, 10 saate kadar çekim, yüz takibi, 6 kg'ye kadar kamera taşıma ve timelapse video çekimi gibi özelliklere sahip. Trexo Arc'ın akıllı telefonlar için değil DSLR fotoğraf makineleri için geliştirildiğini de ekleyelim.

8 bin 849 TL fiyat etiketi ile satışa sunuldu

Özellikle yurt dışında DJIZhiyun ve Freefly Systems gibi rakiplere sahip olan Trexo İnovasyon, ilk ürünü olan Trexo Arc gimbalını ülkemizde satışa sundu. 8 bin 849 TL fiyat etiketine sahip olan Trexo Arc, yerli bir gimbal denemek isteyenler için oldukça başarılı bir alternatif gibi görünüyor.

Trexo İnovasyon'un gimbal aksesuarları ve diğer sinema ekipmanları üzerinde Ar-Ge çalışmalarına devam ettiğini de ekleyelim. Halihazırda daha küçük bir gimbal modeli ve hareket tekrarı sağlayabilen bir hareket kontrol sistemi üzerinde çalışan Trexo İnovasyon, gelecekte yeni ürünlerle karşımıza çıkacak.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Trexo İnovasyon, TÜBİTAK'tan 86 bin TL Ar-Ge desteği aldı. Gelecekte dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir sinema ekipmanı üreticisi olmayı hedefleyen Trexo İnovasyon, yarattığı ekosistem ile birlikte ülkemizdeki tasarımcıların, mühendislerin ve üreticilerin kolektif çalışması ile üretilen ürünleri ulaştırabildikleri kadar çok kişinin eline ulaştırmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.