Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nin kazanan girişimleri belli oldu

4 farklı kategoriden, daha önce sizlere tanıttığımız 12 girişim, Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nde sahne aldı. 
Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nin kazanan girişimleri belli oldu

Geçtiğimiz haftalarda, Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde “Enerji & Çevre”, “Sağlık & Biyoteknoloji”, “Endüstri & Yeni materyaller” ile “Veri & Yapay zeka” olmak üzere 4 ana daldaki finalist girişimcilerin bir araya geleceğini ve finale kalan girişimleri sizlerle paylaşmıştık.

60’tan fazla TTO, kuluçka ve hızlandırma merkezleri ile ekosistem partneri olan Hello Tomorrow’un bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen Uluslararası Deep-tech (Bilim ve Teknoloji) Yarışması'nın Türkiye ayağı olan Hello Tomorrow Türkiye Finalleri, 11 Aralık'ta Zorlu PSM'deydi.

Etkinlikte, 4 farklı kategoriden, daha önce sizlere tanıttığımız 12 girişim de Hello Tomorrow Türkiye Finalleri'nde sahne aldı. “Enerji ve Çevre” kategorisinde NanoMatTR, “Sağlık ve Biyoteknoloji” kategorisinde Interact Medical Technologies, "Endüstri ve Yeni Materyaller" kategorisinde B-PREG ve “Veri ve Yapay Zeka” kategorisinde ise TAZI.AI (TAZI Bilişim) birinci oldu. Ödül alan girişimler 14 ve 15 Mart 2019 tarihlerinde, Paris’te gerçekleşecek olan yatırım gününe ve global zirveye katılarak 200‘den fazla uluslararası yatırımcı ile buluşacak.

Dilerseniz ödül kazanan girişimlere bir kere daha göz atalım:

ENERJİ & ÇEVRE: NanoMaTR

Yusuf Ziya Menceloğlu

Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve Inovent A.Ş. ortaklığında kurulmuş bir şirket olan NanoMaTR, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında orta ölçekli üretim faaliyetinde bulunan bir Ar-Ge ve danışmanlık şirketidir. Malzeme üretimi yüksek teknoloji katkı maddeleri ve fonksiyonel yüzey kaplamaları üzerinde yoğunlaşmıştır. Şu anda NanoMaTR bünyesinde üretilmekte olan malzemeler ise şunlar: Boyutları nanodan moleküler ölçeğe uzanan, plastik ve kompozit malzemelere yanma geciktiriciliği, UV toleransı, biyobozunurluk, mekanik mukavemet, ısıl kararlılık gibi özellikler katmakta ya da var olan özellikleri iyileştirmede kullanılan katkı maddeleri, tekstil uygulamaları için antibakteriyel ve antifungal kaplama malzemesi, tekstil, seramik ve polimer yüzeylere su tutmama özelliği kazandıran teknoloji.

VERİ & YAPAY ZEKA: TAZI.AI

Zehra Cataltepe ve Tanju Cataltepe

Tazi.ai, veriden ve insandan devamlı öğrenen Automated Machine Learning ürünü geliştiriyor.

SAĞLIK & BİYOTEKNOLOJİ: Interact Medikal Teknolojileri A.Ş.

Doç. Dr. Volkan Patoğlu, Doç. Dr. Esra Erdem, Salih Derici

Fizik tedavi egzersizlerini robotik dış iskelet sistemleri ile uygulayarak tedavilerin yoğunluğunu, erişilebilirliğini ve etkinliğini arttırmayı hedefliyor. Hastanın iyileşme sürecinde sürekli veri toplayıp yapay zeka ile kanıta-dayalı ve kişiselleştirilmiş tedaviler sunuyor. Yani kısıtlı hareket kabiliyeti olan kişilerin hayat kalitesini iyileştirmek için robotik ve yapay zeka teknolojilerini bütünleştiren tıbbi cihazlar tasarlıyor ve geliştiriyor.

ENDÜSTRİ & YENİ MATERYALLER: B-PREG

Burcu Karaca Uğural

B – PREG, ulaştırma sektöründe karbon emisyonunu azaltmak istiyor. Araç iç panellerinin üretiminde mevcutta kullanılan malzemeleri B – PREG kompozitler ile değiştirerek, hem panelleri hafifletip aracın yakıt tasarrufunu artırarak hem de panel üretiminde enerji tüketimini azaltarak karbon ayak izini düşürmek üzere yola çıkan B – PREG, ürettiği kompozitlerle, ahşap lif katkılı kompozitlere kıyasla üç kat daha fazla mekanik performans, cam elyaf katkılı kompozitlerle benzer mekanik performansa ek olarak daha çevreci üretim ve geri dönüştürülebilirlik sunuyor. EPDM ses yalıtım malzemeleri ile kıyaslandığında iki kat fazla yalıtım ve ağırlık performansı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.