Sevimli robot Vector, Amazon'un Alexa'sı ile entegre oldu

Sevimli robot Vector, Amazon'un Alexa'sı ile entegre oldu

Çalışanları arasında Pixar ve DreamWorks'te tecrübesi bulunan animasyoncuların bulunduğu Anki tarafından geliştirilen sevimli kişisel robot Vector, büyükler için bir oyuncak niteliği taşıyor. Ancak gelişmiş özellikleri ve sevimli görüntüsüyle öne çıktığı kadar yetenekleriyle de ön plana çıkıyor. Son olarak Anki ile Amazon arasındaki anlaşmayla birlikte, artık Vector sesli asistan Alexa'yı da destekler hale gelecek.

17 Aralık 2018 tarihinde gelecek bir yazılım güncellemesiyle sevimli robota yüklenebilecek yeni sürüm, sesli asistan Alexa'yı etkin kılacak. Vector böylece yapay zeka destekli kişiliğinin yanı sıra, Alexa'nın sesli asistan yeteneklerine de kavuşmuş olacak. Vector, "Hey Vector" ile uyandırıldığında bugüne kadar alışık olduğu arayüzüyle cevap verirken, "Alexa" kelimesini duyduğunda ise ekranda Alexa'nın mavi ikonu belirecek ve sesli asistan Alexa komut alacak. Bu da Vector'ın yeteneklerini çok büyük oranda artırıyor. Çünkü bu entegrasyonla birlikte Alexa'nın tüm özellikleri Vector aracılığıyla yönetilebilir hale geliyor.

Anki'nin CEO'su ve kurucu ortağı Boris Sofman, Amazon'un sesli asistan hizmeti Alexa'yı interaktif mobil robotlarına entegre etmekten dolayı yaşadıkları memnuniyeti aktardı. Vector'ın yaşayan bir karaktere sahip olduğunu ve tüketici robotiği platformunun gelecek yıllarda yeni özellikler eklenerek büyüyeceğini de açıkladı. 2010 yılında kurulan Anki'nin Vector'ı geliştirmeye devam etmesi olası gözüküyor.

Normalde satış fiyatı 250 dolar olan bu sevimli robotun yurtdışındaki tatil dönemi öncesinde bir indirime girdiğini ve 175 dolar fiyat etiketi ile satıldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.