Instagram Influencerlar için Creator hesaplarını test ediyor

Instagram Influencerlar için Creator hesaplarını test ediyor

Instagram’ın her geçen gün biraz daha büyüyen Influencer kitlesi, yakında kendilerine özel olarak üretilmiş Creator Hesaplar’ına kavuşabilir. Marka ve işletmeler için sunulan İşletme Hesapları'nın platformdaki içerik üreticilerinin ve ünlülerin tüm ihtiyaçlarını karşılayamadığını fark eden Instagram, Creator (İçerik Üreticisi) Hesapları'nı test ediyor.

Daha önce markaların içerik üreticileriyle çalışmasını kolaylaştırmak için  Markalı İçerikler  özelliğini yayınlayan Instagram, Üretici Hesapları'yla bu ilişkiyi pek çok farklı boyuta taşıyabilir.

Şu anda az sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu yeni hesaplar, İçerik Üreticilerinin hesaplarını büyütmesi için ihtiyacı olan özelliklere sahip. Instagram akışındaki, Hikayelerdeki ve IGTV'deki takip etme ve bırakma istatistiklerine yer verilen Üretici Hesaplarında, içerik üreticilerine içeriklerinin performansıyla ilgili daha net sonuçlar sunuluyor.

İçerik Üreticileri Hesapları’nın istatistikler dışında Influencerların işini kolaylaştıracak özellikleri de mevcut. Influencelar bu yeni hesap ile birlikte Instagram Direct mesajlarını yönetmek için filtreler kullanabilecek. Mesajlar, okundu, okunmadı ve işaretlendi şeklinde kategorize edilebilecek. Aynı şekilde mesaj gönderme istekleri de zamana veya alakaya göre önceliklendirilebilecek. Aslına bakarsanız geniş kitlelere ulaşan ve sürekli mesaj alan Influencerlar için iletişim sürecinin düzenlenmesi oldukça yerinde bir geliştirme.

Bu arada İçerik Üreticisi hesaplarında profillerin isteğe bağlı etiketler kullanabileceğini de belirtelim. Bu etiketler sayesinde Influencerlar profillerinde hesapları için kategori tanımlayabilecek ve iletişim bilgilerine yer verebilecek.

Arama ve e-posta gönderimi gibi eylem çağrısı düğmelerinin dışında İçerik Üretici Hesapları’nın takipçilere farklı bir şey sunmadığını da ekleyelim.

Bir Instagram sözcüsünün Tüm bu geliştirmelere yönelik açıklaması ise şöyle:  İşletme Hesapları’nda bulunan araçların içerik üreticilerinin zaman içindeki büyümesini ve etkileşimini ölçmekte zorlandığını ve işletme araçlarının içerik üreticileri düşünülerek tasarlanmadığını belirten geri bildirimler aldık.

Görünen o ki Instagram, platformdaki etkileşimin ve markaların göz bebeği olan Influencerlar'ı düşünüldüğünden daha fazla önemsiyor. Geçtiğimiz aylarda alışveriş etiketlerini yayınlayan ve keşfet bölümüne bir alışveriş sekmesi ekleyen Instagram, alışveriş odağında yaptığı yeniliklerle kendini yavaş yavaş bir e-ticaret platformuna dönüştürmeye hazırlanıyor. Bu anlamda  Instagram'ın, bu alandaki en değerli tanıtım aracı olan Influencerlar'ı el üstünde tutması ve onlara kulak vermesi oldukça doğal. Gelecek günlerde Intagram'ın, platformundaki Influencerları daha fazla önceliklendirmesi de olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.