3D modeller, yüz tanıma teknolojisini aşmak için kullanılabilir

Özellikle iPhone X modeli sayesinde tekrar hayatımıza giren ve günümüzde pek çok akıllı telefon modeli için kullanılan yüz tanıma teknolojileri, 3D kafa ve yüz modelleri sayesinde kolayca aşılabilir.
3D modeller, yüz tanıma teknolojisini aşmak için kullanılabilir

3D baskı teknolojileri ile üretilen kafa ve yüzler, hackerlar ve polisler tarafından akıllı telefonunuza sızmak için kullanılabilir. Özellikle iPhone X modeli sayesinde tekrar hayatımıza giren ve günümüzde pek çok akıllı telefon modeli için kullanılan yüz tanıma teknolojileri, 3D kafa ve yüz modelleri sayesinde kolayca aşılabilir. Forbes konu ile ilgili bir haber yayınlayan Forbes, pek çok akıllı telefon modelini 3D kafa ve yüzler ile test etti.

Android modeller sınıfta kaldı

Yapılan testte LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Note 8, OnePlus 6 ve iPhone X modellerinin kullanıldığını belirtelim. Yapılan testlerde tüm Android akıllı telefonlar başarısız bir sonuç alırken sadece iPhone X modeli testi başarılı bir şekilde geçti. Kısacası Android modellerin 3D kafalar ve yüzler ile aşılabilen yüz tanıma teknolojileri kullandıkları ortaya çıkmış oldu. Eğer yüz tanıma destekli bir Android akıllı telefon kullanıyorsanız güvenlik anlamında yüz tanımaya pek güvenmemenizi öneririz.

Tabii ki Android akıllı telefonların iPhone X modelinin aksine parmak izi teknolojisin hala kullandığını da hatırlatalım. Eğer yüz tanıma teknolojisini kullanmak istemiyorsanız hala en güvenli yöntem parmak izi teknolojisi gibi görünüyor. 3D kafa ve yüzler yaratmanın çok ucuz ve kolay olmadığını da hatırlatalım. Yurt dışında hizmet veren Prosthetics, Corneas ve Firearms gibi girişimler detaylı 3D modeller üretebiliyor.

Buradaki asıl problem ise 3D modellerin akıllı telefonunuzun yüz tanıma teknolojisini aşması için hacker ve polisler tarafından kullanılabilmesi. Kabul edilen yasa ve kanunlar bir polisin sizden akıllı telefon şifrenizi istemesini engelliyor fakat yüz tanıma ve parmak izi gibi teknolojilerden yararlanmasını engellemiyor. Kısacası 3D kafalar ve yüzler sayesinde izniniz olmadan akıllı telefonunuza giriş yapılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.