İhtiyacınız olduğunu bile fark etmediğiniz 5 Instagram uygulaması

İhtiyacınız olduğunu bile fark etmediğiniz 5 Instagram uygulaması

Instagram'ın popülaritesini artırmasıyla ve Facebook'un kaybettiği kullanıcılarının fotoğraf paylaşım platformunda aktif olarak faaliyet göstermeye başlamasıyla, basit filtreler de artık yetersiz gelmeye başladı. Bu yetersizlikten dolayı da Instagram kullanıcıları, paylaştıkları fotoğrafları, hikayeleri daha etkili hale getirmek için üçüncü taraf uygulamalara yöneliyorlar. Biz de hikayeler için şablonlar, ekstra çıkartmalar ve fotoğraf boyutlarını odağına alan 5 uygulamayı sizin için inceledik.

Uygulamaları paylaşmadan önce şunu da belirtmemiz gerekiyor; Instagram, sık sık API'sini değiştiriyor ve bu yüzden bahsi geçen üçüncü taraf uygulamalar belli bir zaman sonra eskisi gibi hizmet vermeyip bozulabiliyor. Bunun için yapılan değişikliklerin düzelmesini beklemek gerekiyor. Kısacası uygulamaları kullandığınızda bir noktadan sonra sıkıntı yaşıyorsanız, ya alternatif uygulamalara yönelmeniz ya da uygulamanın düzelmesini beklemeniz gerekiyor.

FilterGram

Sadece web üzerinden kullanabildiğiniz FilterGram, herhangi bir Instagram hesabınız olmadan platformda dolaşabilmeyi kolaylaştırıyor. Platformu kullanmak için bir FilterGram hesabı açmanız yeterli oluyor. Bundan sonra istediğiniz Instagram hesabını takibe alabiliyorsunuz. Ancak FilterGram üzerinden herhangi bir fotoğrafı beğenemiyor ve yorumları da okuyamıyorsunuz. Platform web tabanlı olduğunu için de konumunuzu takip etmiyor ve bu şekilde bir gizlilik sağlıyor. FilterGram'ın özellikle stalker'ları mutlu edeceğini söylemek mümkün.

GramBig

Sadece web üzerinden kullanabildiğiniz GramBig, Instagram'da paylaştığınız fotoğrafları tam boyutlu olarak görmenize olanak sağlıyor. GramBig'i kullanmak için herhangi bir üyelik gerekmiyor, platformu açıp kullanıcı adınızı yazdığınız anda son paylaştığınız 12 fotoğrafı tam boyutlu olarak bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz. Eğer hesabınız gizliyse GramBig'de fotoğraflarınızı görmeniz de mümkün olmuyor.

GramBig'de ayrıca en çok görüntülenen profillere ulaşmak da mümkün oluyor. Böylelikle yeni popüler hesapları takip etmenizin önü açılıyor demek de mümkün.

Kapwing

Instagram, tek bir fotoğraf üzerinde kolajlar oluşturmanıza olanak sağlamıyor. Eğer hikayeniz ya da Instagram paylaşımınız için tek fotoğrafa birden fazla fotoğrafı sığdırıp bunu da yazılarla düzenlemek istiyorsanız ekstra uygulamaları kullanmak da kaçınılmaz oluyor. Kapwing'in Instagram Hikayesi Şablonları da bu uygulamalardan sadece biri. Öncelikle uygulamayı sadece web üzerinden kullanabildiğinizi belirtelim. Yani telefonunuzdaki bir fotoğrafı düzenlemek için o fotoğrafın bilgisayarınızda da bulunması gerekiyor. Daha sonra istediğiniz şablonu seçip fotoğraflarınızı da yükledikten sonra kolajınızı hazırlamış oluyorsunuz. İsterseniz hazırladığınız görsele metin de ekleyebiliyorsunuz. Daha sonra fotoğrafı bilgisayarınıza indirip paylaşıma hazır hale getirmiş oluyorsunuz.

Unfold

Instagram için hikaye düzenleme uygulaması olarak hizmet veren Unfold'u daha önce sizlere detaylı bir şekilde anlatmıştık. Yukarıda bahsettiğimiz Kapwing, hikaye düzenleme işini web üzerinden gerçekleştirirken Unfold bunu mobilde halletmenizi sağlıyor. Ancak Kapwing'de bulunan tüm şablonları ücretsiz olarak kullanabiliyorken Unfold'da yer alan bazı şablonlar ve düzenler için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ayrıca Kapwing'de fotoğrafları kırpmak ve videoları düzenlemek mümkün, ancak Unfold'da böyle bir durum söz konusu değil. Unfold'a eklemek istediğiniz fotoğrafı ya da videoyu önceden düzenlediğinizden emin olmanız gerekiyor. Akabinde istediğiniz ücretsiz altyazıyı ekleyebiliyor, şablonunuzu kendi zevkinize göre düzenleyebiliyorsunuz.

Unfold'u iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

AnySticker

Instagram Hikayeler'in çıkartmalar özelliği, son zamanlarda birçok kullanıcı tarafından en çok sevilen özelliklerden biri haline geldi. Ancak Instagram, hikayeler için sadece kendi çıkartmalarını kullanmanıza olanak tanıyor. Mobil uygulama olan AnySticker ise kendi çıkartmalarınızı oluşturmanıza yardımcı oluyor. Böylelikle hikayeleriniz daha kişisel bir hale bürünüyor.

AnySticker'ı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.