Sıkça Sorulan Sorular: Instagram fotoğraflarımı Google Arama sonuçlarından nasıl kaldırırım?

Birçok kişi Instagram fotoğraflarının Google Arama sonuçlarında çıkmasından rahatsız olabiliyor. Bu nedenle Sıkça Sorulan Sorular'ın bu bölümünde Instagram görüntülerinizi Google aramalarından nasıl kaldırabileceğinizi aktaracağız. 

Öncelikle Instagram görüntülerinizin neden Google Arama sonuçlarında çıktığını anlatalım. Eğer Instagram Hesabınızda bir web görüntüleyici kullanarak oturum açtıysanız, bu işlem profilinize ve görüntülerinize erişim hakkı tanıdığı için, görüntüleriniz Google arama sonuçlarında görünebilir.

Bu durum Instagram’ın üçüncü parti siteleri verdiği API ile oluşturuluyor. Dolayısıyla bu durumun  doğrudan Instagram ile bağlantılı olmadığını söyleyelim. 

Eğer fotoğraflarınızın veya videolarınızın Google'da görünmesini istemiyorsanız, üçüncü şahıs internet sitesine erişimi iptal edebilir veya hesabınızı gizli olarak ayarlayabilirsiniz. 

Bu uygulamaların erişimini iptal etmek için masaüstü veya mobil tarayıcıdan İzinli Uygulamalar ayarına gitmeniz gerektiğini de belirtelim.  

Bu arada hesabınızı silseniz bile, bu sitelerin ve Google'ın görüntüleri yeniden indekslemesi ve kaldırması zaman alabilir.

Bu süreci hızlandırmak adına Google'da fotoğraflarınızı görüntüleyen uygulamayla iletişim kurmak isterseniz, Instgram API'sini kullanan popüler üçüncü şahıs hizmetlerinin destek sayfalarının bağlantılarını sizlere  aktarıyoruz:

Bu süreçte bir sayfayı veya siteyi Google arama sonuçlarından kaldırma konusunda daha fazla bilgi almak için Google’ın yardım merkezini de ziyaret edebilirsiniz. 

Bu konuda aklınıza takılan soruları ve yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.