Instagram'a alışveriş yapmayı kolaylaştıran yeni özellikler eklendi

Şirket geçtiğimiz gün, ürünleri satmayı ve satın almayı kolaylaştıran üç yeni özellik açıkladı.
Instagram'a alışveriş yapmayı kolaylaştıran yeni özellikler eklendi

Fotoğraf paylaşım platformu olarak hayatına başlayan, gün geçtikçe asıl amacından sapmadan farklı bir yöne doğru evrilmeye devam eden Instagram, son zamanlarda en çok alışveriş özelliği ile dikkat çekiyor. Platform da buna istinaden alışveriş konusunda yeni güncellemeler yapıyor.

Şirket geçtiğimiz gün, ürünleri satmayı ve satın almayı kolaylaştıran üç yeni özellik açıkladı. Bu güncellemelerden ilki, özel bir alışveriş bölümünde, satın almak isteyebileceğiniz ürünlere ait bağlantıları özel olarak kaydetmenize olanak tanıyan yeni bir koleksiyon olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci bir özellik ise videolara eklenen Shoppable yani "Alışveriş yapılabilir" anlamına gelen ürün etiketleri. Bu da şirketlerin videolarında görünen bazı ürünlere bağlantı kurmasını sağlıyor. Bu özelliğin hem fotoğraflar için hem de hikayeler için bir süredir kullanıldığını hatırlatalım. Fotoğrafın üzerine tıkladığınız ya da Instagram'da bir ürünün hikayesine baktığınız zaman sizi ürün bağlantısına yönlendiren bir etiket çıkıyordu. Fakat bu özellik sadece büyük alışveriş platformları tarafından kullanılıyordu. Şimdiyse tüm satış yapan profiller için aktif olacak.

Bir diğer güncelleme ise belirli öğeleri satın almayı kolaylaştıran yeniden tasarlanmış bir "mağaza" bölümü oldu. Adından da anlaşılacağı üzere Instagram'ın mağaza bölümü, platformu bir nevi e-ticaret sitesine dönüştürüyor.

Instagram'ın böyle geniş kapsamlı bir yenilik yapması, hem alışverişin yoğun olduğu hem de e-ticaretin hızla yükseldiği bir dönemde karşımıza çıkıyor. Bu noktada şirketin stratejik kararlar aldığını söylemek mümkün duruyor. Fakat şunu da belirtmemiz gerekiyor Instagram bu alışverişten, sponsorlu içerikler hariç pek bir kazanç elde edemiyor. Şu anda Instagram profiline sahip 25 milyondan fazla işletme bulunuyor ve Instagram günden güne daha küçük ve doğrudan tüketiciye yönelik markalar için en önemli platformlardan biri haline geliyor. Bu sayılara ve yeniliklere baktığımızda Instagram'ın bunu bir kazanç kapısına dönüştürmesine de az bir zaman kaldığını öngörebiliriz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.