Apple, Kuzey Austin'de 1 milyar dolarlık kampüs kuruyor

Apple, Kuzey Austin'de 1 milyar dolarlık kampüs kuruyor

Teknoloji devi Apple, ABD'deki operasyonlarını genişleteceğini ve ülkede binlerce yeni istihdam yaratacağını açıkladı. Apple'ın yaptığı yatırımlara yönelik açıklamasında Kuzey Austin'de bir kampüs inşa edilmek isteniyor. Kampüsün maliyeti ise 1 milyar doları bulabilir. Şirket yatırımları, Kuzey Austin ile de sınırlı kalmıyor. Apple, ayrıca  Seattle, San Diego ve Culver City'de yeni tesisler kurmayı planlıyor.

Apple’ın en yeni Austin kampüsü mevcut tesislerinden  yaklaşık 1,5 km uzaklıkta bulunacak. 133 dönümlük kampüs, başlangıçta 15.000'e kadar büyüme kapasitesine sahip 5.000 çalışanı barındıracak. Yeni kampüste yaratılan işler, mühendislik, Ar-Ge, operasyonlar, finans, satış ve müşteri desteği gibi geniş bir yelpazedeki işlevleri içerecek.

Apple'ın attığı bu adımlar şaşırtıcı değil. Zira ABD Başkanı Donald Trump'ın yerli şirketlere uyguladığı dayatmalı politikanın bir sonucu. İlk olarak geçtiğimiz yıllarda Amazon ile başlayan bu süreç, sonrasında teknoloji devleri arasında bir yarışa dönüştü.

Amazon 2017'nin başında 'önümüzdeki 18 ay içinde 100.000 yeni çalışanı şirket bünyesine katacağını duyurmuştu. İstihdam yaratmada Apple da 2018 yılında ABD'ye 6.000 yeni iş ekledi. Şirket şu anda 50 eyalette 90.000 kişiyi istihdam ediyor.

Ocak ayında açıklandığı üzere, şirket 2023 yılında ABD'de 20.000 iş yaratma yolunda ilerliyor. 16 eyalette, Apple bugün 1.000'den fazla kişiyi istihdam ediyor.

6 bin 200 kişi ile Austin kampüsü, Cupertino'nun dışındaki en  fazla Apple çalışanlarını bulunduğu yer olacak. Yeni kampüste, 50 dönümlük korunmuş açık alan bulunacak ve dünyadaki tüm Apple tesisleri gibi, çalışma alanlarına yüzde 100 yenilenebilir enerji verilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.