Apple'ın 5 milyar dolarlık kampüsü, çalışanların yaralanmasına neden oluyor

Apple'ın 5 milyar dolarlık kampüsü, çalışanların yaralanmasına neden oluyor

Geçtiğimiz Ocak ayında Apple'ın yeni bir kampüs üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Bu hafta ise Apple'ın 5 milyar dolarlık kampüsü ilginç haberlerle karşımıza çıktı. Bloomberg tarafından paylaşılan haberlere göre duvarları ve kapıları camdan oluşan Apple kampüsü, çalışanların yaralanmasına neden oluyor.

Paylaşılan habere göre kampüs içinde çalışanlar tasarımın cam ağırlıklı olması nedeniyle sık sık duvarlara ve kapılara çarpıyor. Kısacası milyarca dolar harcanan ve fütüristik tasarımı ile ön plana çıkan kampüs, oldukça basit gibi görünen fakat yaralanmalara neden olan bir tasarım hatasına sahip.

Gelen haberlere göre bugüne kadar pek çok yaralanma meydana gelmiş ve bu yaralanmalardan iki tanesi ise oldukça ciddi. Kampüs içinde yaşanan yaralanmaların iki tanesi için sağlık ekiplerinin çağırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Çalışanlar duvarların ve kapıların fark edilebilmesi için çeşitli post-it'ler yapıştırsa da, Apple yönetimi söz konusu post-it'leri kampüsün tasarımı ile uymadığı gerekçesi ile kaldırtmış. Görünen o ki Apple için tasarım insan sağlığından önce geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.