20 bin kişiye istihdam yaratacak olan Apple, yeni bir kampüs üzerinde çalıştığını duyurdu

20 bin kişiye istihdam yaratacak olan Apple, yeni bir kampüs üzerinde çalıştığını duyurdu

Çarşamba günü resmi site arayıcılığıyla bir açıklama yayınlayan Apple, yeni bir kampüs üzerinde çalıştığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki 5 yıl içinde 20 bin kişilik istihdam yaratacak olan yeni kampüs, tıpkı Apple Park gibi ABD'de yer alacak.

Yapımına 2013 yılında başlanan ve kısa zaman sonra tamamlanacak olan Apple Park, şu an için Apple'ın ana merkezli olarak karşımıza çıkıyor. Tasarlanan kampüsün Apple Park'ın yerini alıp almayacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Yeni kampüsün lokasyonunu da paylaşamayan Apple, kampüsün lokasyonunu 2018 yılının sonunda açıklayacak.

ABD ekonomisine 350 milyar dolarlık katkı

Apple'ın sadece ABD'de 84 bini aşkın çalışanı bulunuyor. Detayları paylaşılmamasına rağmen şimdiden "Kampüs 2" lakabı takılan yeni kampüsün, Apple Park'tan daha büyük bir proje olabileceği ile ilgili çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Henüz tamamlanmış olmamasına rağmen çeşitli Apple birimlerinin Apple Park'a taşınmaya başladığını da hatırlatalım.

Apple'ın yeni kampüsü ile ilgili bilgiler geldikçe sizlere aktaracağız. Önümüzdeki 5 yıl içinde ABD ekonomisine 350 milyar dolarlık bir katkıda bulunacağını açıklayan Apple, paylaşılan açıklamada 30 milyar dolarlık sermaye artırımı yapacağını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.