Google Lens, Google iOS uygulamasında kullanılabilir hale geldi

Google Lens, Google iOS uygulamasında kullanılabilir hale geldi

Dünyanın en büyük arama motoru Google’ın görseller üzerinden tanıma ve arama yapılabilmesini sağlayan uygulaması Lens’i sizlere daha önce tanıtmıştık. Kısaca bahsetmek gerekirse Google Lens, telefon kamerası ile çekilen görüntüleri yapay zeka ile işliyor ve çekilen görüntüler hakkında kullanıcıya bilgiler ve öneriler sunuyor. Örneğin kamerayı bir kafeye çevirdiğinizde o kafeyi tanımlıyor, hakkında yazılan yorumları, adres ve telefon detaylarını gösteriyor.

Google Lens ile görüntülerdeki yazılar tanımlanabiliyor, tanımlanan ürünlerin benzerleri görülebiliyor, kitap tanımlanabiliyor, bitki ve hayvan türü belirlenebiliyor. İlk olarak Android platformuna sahip telefonlarda kullanılabilen uygulama, uzun zamandır iOS platformunda kullanılamıyordu. Google twitter hesabından yapılan açıklama ile Lens uygulaması artık Google iOS uygulaması içerisinde kullanılabilir hale geldi.

Apple işletim sistemine sahip telefon ve tabletlerde Google uygulamasına girdiğinizde arama kısmında artık lens ikonunu göreceksiniz. Lens ikonuna tıkladığınızda kamera açılacak ve kamerayı tuttuğunuz her nesne için Google Lens özelliklerinden faydalanabiliyor olacaksınız.

Google’ın web içerisindeki zengin medya havuzundan yararlanarak geliştirdiği Lens uygulaması önümüzdeki günlerde arama ve tanımlama deneyimimizi derinden değiştireceğe benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.