Biyonik yenilenebilir enerji girişimi BREN, 2,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yenilenebilir sınırsız enerji çözümleri sunan BREN, 2,4 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını Tarvenn'den aldı.
Biyonik yenilenebilir enerji girişimi BREN, 2,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yenilenebilir sınırsız enerji çözümleri sunan BREN, 2,4 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını Tarvenn'den aldı. Geliştirdiği hibrit nano jeneratörler sayesinde, yüzeyler arasındaki sıcaklık farkından elektrik enerjisi üretebilen girişim, aldığı yatırımla birlikte farklı alanlarda bireysel ve kurumsal çözümler sunarak enerji tasarrufu sağlamayı ve birçok cihazın pil ve şarj problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İTÜ Çekirdek bünyesinde çalışmalarını sürdüren BREN, sıcaklık farkını, titreşim ve hareketi elektrik enerjisine dönüştürebilen hibrit nano jeneratör sayesinde birçok farklı alandaki atık enerjiden elektrik üretebiliyor. Kurumsal çözümlerin yanı sıra bireysel müşteriler için ürettiği akıllı giyilebilir bileklik sayesinde vücut sıcaklık ve hareketinden enerji elde ederek bu enerjiyi akıllı cihaz şarj etmekten lokasyon paylaşımına kadar farklı alanlarda kullanma imkanı sunabiliyor.

BREN kurumsal çözümüyle, endüstriyel ekipmanların atık ısılarını kullanarak, yüzeyler arasındaki sıcaklık farkını elektrik enerjisine dönüştürüyor. Böylece fabrikaların ve endüstriyel üreticilerin, tesislerinde enerji tasarrufu yapmasını ve elektrik faturalarını düşürmelerini sağlıyor.

Bireysel alanda ise vücut sıcaklık ve doğal hareketinden enerji üreten akıllı bileklik çözümü ile şarj cihazı veya powerbank taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Geliştirdikleri enerji üretici akıllı bileklik ile anlık maksimum enerji elde etme, depolama ve kablosuz aktarma yeteneği sağladıklarını ifade eden BREN İleri Teknoloji Enerji A.Ş. Kurucusu Çınar Laloğlu, istediğiniz cihazı şarj etmenin yanında akıllı özelliklere de sahip, hafif ve kullanışlı bir ürün geliştirdiklerini belirtiyor.

Potansiyel enerji kaynaklarını belirleyerek hareket/titreşim içeren sistemlerin enerji kazanımlarını arttırdıklarını vurgulayan Çınar Laloğlu, Türkiye’de sadece akıllı cihazları şarj etmek için yılda 300 milyon TL harcadıklarını, düşük güçteki enerji ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirdikleri bu teknolojinin Türkiye endüstriyel pazarında kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.