Google sürücüsüz otomobil çağırma uygulaması Waymo One'ı tanıttı

Google sürücüsüz otomobil çağırma uygulaması Waymo One'ı tanıttı

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil projesi Waymo, sonunda merakla beklenen uygulaması Waymo One'ı çıkarttı. Waymo One uygulaması şimdilik belirli bir kullanıcıdan oluşan test grubuyla testlerini sürdürüyor. Ancak yakın gelecekte Waymo One uygulaması herkesin kullanımına açılacak ve Uber'in ciddi bir rakibi olacak. Kısacası Waymo One, sürücü olmayan araç çağırabileceğiniz bir Uber uygulaması olarak konumlandırılmış.

Şu anda Early Riders kulubü olarak adlandırılan grubun 400 kadar üyesi tarafından kullanılabilen Waymo One, herkesin kullanımına açıldığında sürücüsüz otomobil çağırmak mümkün olacak. Uygulama ilk olarak belirli bir bölge içerisinde testlerine devam ediyor. Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde Waymo araçlarını sokaklarda görmek mümkün olacak. Chrysler'in Pacifica minivan modellerinin tercih edildiği girişimde, araçların tamamının mülkiyeti de Waymo'ya ait.

Hatırlanacağı üzere Waymo, sürücüsüz otomobiller için Ekim ayında gerekli izinleri almıştı. Bununla birlikte Waymo CEO’su John Krafcik de Aralık ayında hareke geçeceklerini müjdelemişti. Böylece Waymo pek de beklemeden Aralık ayının hemen başında Waymo One uygulamasını tanıtmış ve kullanıma sunmuş oldu.

Waymo araçlarını kullanan müşteriler, araca binmeden önce hesaplanan ortalama ücreti de görebilecek. Bununla birlikte Waymo One müşterileri diledikleri zaman uygulama üzerinden ya da araç içerisindeki konsoldan bir Waymo çalışanı ile irtibata geçecek. Böylelikle müşteri hizmetleri ve gereken durumlarda müşterilerin Waymo ile iletişime geçmesine hassas yaklaşılmış olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

Waymo uygulaması bundan sonraki etapta Early Riders programının katılımcı sayısını geliştirmeye devam edecek.  Bu program gittikçe genişledikçe ve yeni şehirlere hatta belki yeni ülkere sıçradıkça Waymo, araç paylaşımı uygulamaları arasında çok daha güçlü bir konuma gelecek. Geliştirilen sürücüsüz otomobil teknoloji sayesinde artık şöförler aradan çıkartılmış oluyor. Bu da Waymo araçlarının operasyonda olduğu saat sayısını yükseltecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.