Audi, teknolojik dönüşümü için 5 yıl içinde yaklaşık 46 milyar dolar harcayacak

Audi, teknolojik dönüşümü için 5 yıl içinde yaklaşık 46 milyar dolar harcayacak

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles'ta gerçekleştirilen bir otomobil fuarında e-tron GT konsept modelini tanıtan Audi, yeni teknolojilere yönelik yatırımlarını artıracağını duyurdu.

Alman otomotiv devinin, önümüzdeki beş yıl içinde bağlanabilirlik, dijital dönüşüm ve otonom araç teknolojilerine 16 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor. AR-GE çalışmalarını artıran şirketin, fabrikalarını ve ekipmanlarını yenilemesi ile birlikte harcamalarının 45,5 milyar doları aşması öngörülüyor.

Yani Audi tam bir dönüşüm yaşıyor. Ancak teknolojik dönüşümdel yüksek maliyetler, bazı yeniliklerin VW ve Porsche gibi kardeş şirketler ile birlikte yol olmasına neden oluyor.  Örneğin, büyük elektrikli otomobillere yönelik “premium mimari elektrifikasyon (PPE)” geliştirmek için Porsche ile birlikte çalışan şirket,  “modüler elektrikli otonom kiti (MEB)” içinse çalışmalarını Volkswagen ile birlikte gerçekleştiriyor.

Bu  dönüşüm planında ise şirketin önümüzdeki yıllarda çok sayıda elektrikli otomobili piyasaya sürmesi bekleniyor. Markanın ilk tamamen elektrikli SUV aracı e-tron'un ardından, Audi'nin 2025'e gelindiğinde neredeyse yarısı elektrikli otonom sisteme sahip olmak üzere, yaklaşık 20 elektrikli modeli meraklısı ile buluşturması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.