Yakın Arkadaşlar özelliğiyle Instagram, Facebook olma yolunda bir adım daha atıyor

Yakın Arkadaşlar özelliği uygulamanın etkileşim oranını yukarı taşırken, Instagram'ın en büyük problemi olan sahte hesaplardan kurtarabilir.
Yakın Arkadaşlar özelliğiyle Instagram, Facebook olma yolunda bir adım daha atıyor

Bir yıldan fazladır Favorites adı altında Yakın Arkadaşlar özelliğini test eden Instagram, Hikayeleri yalnızca belli bir grup ile paylaşmayı sağlayan bu özelliği geçtiğimiz günlerde kullanıcıların ilgisine sundu.

Artık kullanıcılar bir Yakın arkadaşlar listesi oluşturarak daha özel Hikayeler'ini sadece bu listedekiler ile paylaşabilecek. Eğer siz de bir Yakın Arkadaşlar listesi oluşturmak isterseniz, profil sayfanızdaki menüden “Yakın Arkadaşlar” seçeneğine tıklayarak ve bu listeye yeni kişiler ekleyebilirsiniz.

Bu arada  bundan sonra hikaye paylaşırken yalnızca yakın arkadaşlar listesiyle paylaşma seçeneğini de görebileceğinizi belirtelim. Aynı şekilde birinin yakın arkadaşlar listesinde olup hikayelerini görüntülerken yeşil bir ikon görmeniz de mümkün.

Yakın arkadaşlar özelliği, aslında Instagram'ın platformundaki etkileşimi arttırmasının yeni bir yolu olarak öne çıkıyor. Facebook'ta gördüğümüz gizlilik ayarlarını Hikayeler'e taşıyan Instagram, bir anlamda kullanıcıların sadece yakın arkadaşlarıyla daha rahat ve doğal Hikayeler paylaşmasına da ön ayak oluyor.

Hatırlarsanız Instagram’ın ürün sorumlusu Robby Stein, Instagram’da kullanıcıların kendi küçük gruplarını kurduklarını ve bu ihtiyacı karşılamak için böyle bir yenilemeye gittiklerini belirtmişti. Sözlerine Instagram’ın en iyi sürümünün, bağlı kullanıcıların bağlı olduğu kişilere daha yakın hissettiği yer olduğunu da eklemişti.

Stein'ın da dile getirdiği üzere genellikle yurt dışındaki gençler bir süredir sahte hesaplar açarak sadece yakın arkadaşlarıyla paylaşım yapıyor. "Finstagram" olarak anılan bu akım, beraberinde sadece arkadaşlarla paylaşılan içerik ve hikayeleri de beraberinde getiriyor. Görünen o ki bu akıma kayıtsız kalmayı tercih etmeyen  Instagram, "Finstastories"i platformunda yeni bir isimle hayata geçiriyor.

Bu arada rahat ve doğal hikayeler paylaşma yaklaşımının en başından beri Instagram Hikayeleri'n bir parçası olduğunu hatırlatmakta fayda var.  Daha önce aktardığımız üzere Instagram'ın eski CEO'su Kevin Systrom,  piyasaya sürdükleri andan itibaren Hikayeleri daha samimi bir özellik haline getirmeye çalıştıklarını belirtmişti.

Bu noktada GIF çıkartmaların resmiyeti yıktığını söyleyen Systrom yazı modunun ise kullanıcıların fotoğrafların ötesinde düşüncelerini paylaşmasına olanak tanıdığını dile getirmişti. Bu kapsamda Superzoom, TV efekti ve ritmlerin de Snapchat Hikayeler'de de görülen yapaylığı bozmak ve işi mizaha dökmeyi amaçlıyordu. Tüm özelliklerin sonucunda kullanıcıların daha fazla içerik paylaştığını da ekleyelim.

Kısacası Facebook'un arkadaşlık temasını yavaş yavaş Instagram'da görmeye başladığımız bu dönemde, daha samimi ve geçici içeriklerle başbaşayız kalabiliriz. Bu uygulamanın etkileşim oranını yukarı taşırken, Instagram'ı Facebook uygulama ailesinin en büyük problemi olan sahte hesaplardan kurtarabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.