Tesla rakibi elektrikli arazi aracı: Rivian R1T

Tesla rakibi elektrikli arazi aracı: Rivian R1T

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere Tesla’nın bir pickup modeli üzerinde çalıştığını ve bu modelin 2019 yılında karşımıza çıkabileceğini aktarmıştık. Aralık ayında ise Elon Musk, Model Y’nin ardından elektrikli bir pickup modeli üreteceklerini açıklamıştı.

Dün ise ABD merkezli bir Tesla rakibi otomobil üreticisi olan Rivian, ilk elektrikli modelini tanıttı. Rivian R1T adındaki otomobil tamamen elektrikli bir pickup modeli. ABD'de düzenlenen Los Angeles Auto Show'da Rivian R1T modelini tanıtan Rivian, Tesla'da hızlı davranmış gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=H7XqPB6-NSA

2020 yılında satışa sunulacak

Oldukça fütüristik bir tasarıma sahip olan Rivian R1T, Ford'un F-150 modeli ile benzer ölçülere sahip. Üst seviye teknik özelliklere de sahip olan Rivian R1T, yaklaşık 643 km'lik bir menzile sahip. 3 saniye içinde 0'dan 100 km hıza çıkmayı başaran Rivian R1T modelin 2020 yılında satışa çıkması planlanıyor.

69 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan Rivian R1T modelinin en üst seviye konfigürasyonu ise 100 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak. Bu hafta itibariyle ön siparişe açılacak olan Rivian R1T modelinin ön siparişi için 1000 dolarlık bir depozito talep ediliyor.

Her tekerleğinde bir elektrik motoru bulunduran Rivian R1T, 3 farklı batarya seçeneği ile geliyor. Rivian'ın paylaştığı bilgilere göre en büyük batarya seçeneği 180 kWh olacak ve bu bataryanın menzili 643 km olacak. Diğer iki versiyonun menzilleri ise 482 km ve 370 km olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.