Elon Musk, Model Y'nin ardından elektrikli pickup üreteceklerini açıkladı

Elon Musk, Model Y'nin ardından elektrikli pickup üreteceklerini açıkladı

İlginç bir şekilde Tesla'nın önemli duyurularını Twitter üzerinden takipçilerine verdiği cevaplar ile yapan ve sosyal medya platformunu oldukça aktif kullanan Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin elektrikli bir pickup modeli üzerinde çalıştığını açıkladı. Geçtiğimiz Nisan ayında sizlere Tesla'nın bir pickup modeli üzerinde çalıştığını ve bu modelin 2019 yılında karşımıza çıkabileceğini aktarmıştık.

Bir takipçisinin Twitter üzerinden "Lütfen, elektrikli pickup'a ihtiyacımız var." yazması üzerine takipçisine bir cevap yazan Elon Musk, Model Y'nin ardından elektrikli pickup modeli üreteceklerine söz verdi. Yaklaşık 5 yıldır pickup ile ilgili temel tasarımın kafasında olduğunu da belirten Musk, kafasındakileri üretmek için sabırsızlandığını da ekledi.

Elon Musk, geçtiğimiz Mayıs ayında Model Y'nin 2020 yılında tanıtılacağını açıklamıştı. Pickup modelinin Model Y'nin ardından üretileceğini hesaba katarsak, pickup modelinin kısa zaman içinde karşımıza çıkmayacağını söyleyebiliriz. Fakat önümüzdeki yıl pickup modeli ile bilgi ve görsellerin paylaşılması sürpriz olmayacaktır.

Ford F-150'den büyük olacak

Twitter üzerinden kullanıcılarına cevaplar vermeye de devam eden Musk, üretecekleri pickup'ın Ford'un F-150 modeli ile aynı boyutlara sahip olacağını veya F-150'den biraz daha büyük olacağını da paylaştı. Pickup'ın oldukça önemli bir özelliğe sahip olacağını da belirten Musk, özelliğin ne olduğunu ise açıklamadı.

Tabii ki Tesla'nın pickup üretecek olmasının sürpriz bir karar olmadığını da ekleyelim. Uzun zamandır farklı segmentlerde otomobil üretmek istediğini belirten Musk, geçtiğimiz aylarda da 480 km menzile sahip olan elektrikli kamyon modelini tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.