ABD'de en çok ilgi duyulan 10 alışveriş uygulaması, Black Friday'de 500 bin yeni kullanıcı kazandı

ABD'de en çok ilgi duyulan 10 alışveriş uygulaması, Black Friday'de 500 bin yeni kullanıcı kazandı

Mobil devrim, geçtiğimiz on yıl boyunca perakende sektörünü neredeyse tanınamayacak şekilde değiştirdi. Her geçen gün daha hızlı, daha kolay alış-eriş sağlayan kullanıcı deneyimi yüksek mobil uygulamaların ise bu değişimde payı oldukça büyük.

Tüketicinin alış-veriş iştahını kabartan özel alış-veriş günleri ise şüphesiz uygulamalara daha fazla ilginin gösterildiği zamanlar. Black Friday ya da son yıllarda Türkçe'de kullanılan tabiriyle "Efsane/Şahane Cuma" da tüm cömertliğini göstererek, perakende sektörünün yüzünü yine güldürdü.

Mobil pazar ekonomisine yönelik çözümler sunan Sensor Tower'ın paylaştığı bilgiler ise bunun en güçlü kanıtlarından biri. Şirketin paylaştığı bilgilere göre  App Store'daki en iyi 10 alışveriş uygulaması, Black Friday'de 500 bin yeni kullanıcıya sahip oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 17'lik bir artış gözlemlenirken, 2.1 milyar dolarlık satış sadece mobil platformlardan geldi.

Rapora göre uygulamalarda başı çeken isim Amazon oldu. Amazon, yaklaşık 115 bin yeni uygulama kullanıcısını bünyesine kattı. Amazon ile kıyasıya yarışta olan Walmart ise 95 bin yeni kullanıcı ile bu günde en çok indirilen ikinci alış-veriş uygulaması oldu. Bu, geçen yıla gör yüzde 39,7 artışın olduğu anlamına geliyor.

Bu arada uygulamayı daha önce kullanıp, silen kişilerin dahil olmadığını bu sayının uygulamayı ilk kez indiren kişilerden oluştuğu bilgisini paylaşalım.

Amazon ve Walmart'ı büyük perakende şirketleri ve e-ticaret siteleri takip ediyor. İki şirketinin dışında listenin ilk onu arasında sırasıyla Target, Wish, Best Buy, eBay, OfferUp, Fashion Nova,  Macy's ve JCPenney yer aldı.

Daha iyi kullanıcı deneyiminin rolü büyük

Uygulamalara olan ilginin giderek artmasının arkasında elbette büyük nedenler var. Tüketicinin alışveriş yolculuğundaki yüksek kullanıcı deneyimi ve değişen tüketici davranışları elbette mobil uygulamalara artan ilginin başlıca nedenleri. Öte yandan tüketiciye sağlanan ek indirimler, promosyonlar, hediyeler ya da puan toplama gibi sadakat programları da yine daha fazla mobil uygulamanın  indirilmesinde büyük etken. Finans hizmetleri firması Synchrony'nin geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, her geçen gün daha fazla kişi, daha fazla alışveriş uygulaması indiriyor. 2017 yılında ABD'li kullanıcıların akıllı cep telefonlarındaki alış-veriş uygulamasının ortalama 2 olduğu belirtilirken, 2018'de bu sayının  4'ü yakaladığı belirtildi.

Ekonomide durgun günler yaşanmasına rağmen 23 Kasım'da gerçekleştirilen Black Friday, Türkiye'de de e-ticareti hareketlendirmeyi başardı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.