Elon Musk tuğla mağazası açmaya hazırlanıyor

Elon Musk tuğla mağazası açmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız gibi Boring Company ilk tünelini 10 Aralık'ta açmak için gün sayarken bir yandan da Elon Musk'ın Boring Company genel merkezi yakınlarında bir "Tuğla Mağazası" açmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Kaliforniya eyaletinin Hawthorne şehrinde, hem Boring Company hem de SpaceX genel merkezlerinin yakınında bulunan eski bir dükkanı mağazaya çeviren Elon Musk, kazdıkları tünelden çıkan harfiyatlardan üretilen ürettikleri lego benzeri tuğlalara dönüştürüp satmayı amaçlıyor.

Business Insider'in haberinde Boring Company tarafından paylaşılan bir görselde eski dükkanın dışının beyaz renkle boyandığı ve üzerine The Brick Store yazıldığı görülüyor. Renk değişimi ile çevresindeki yapılardan ayrılarak ilgi çekmeyi hedefliyorlar sanırım.

BI'ın paylaştığı bu görseller, Boring Company adına şehir planlama komisyonuna yapılan başvurudan alınmış görseller. Yapılan başvuru, dış yüzeyde yapılacak olan değişimlerin detaylarını içeriyor. Bu detaylarda kullanılacak renklere kadar bilgiler net bir şekilde paylaşılmış durumda.

Mağazaya çevrilen yerin şu anki görünümü.

Trafiği yer altına taşıyarak kalabalık şehirlerdeki yoğunluğu azaltmayı hedefleyen Elon Musk, bu projenin en büyük maliyetlerinden biri olan kazma maliyetlerini, çıkan hafriyattan yapacağı tuğlaları satarak düşürmeyi amaçlıyor diyebiliriz. Bir çok açıdan mali çözümler üreten Elon Musk daha önce de Boring Company şapkalarını satarak 300 bin dolardan fazla gelir elde etmişti.

Tüm bu çalışmaların sadece para kazanmak amacıyla yapıldığını düşünmek tabii ki saflık olur. Tuğla mağazasının açılacak olması, buradan satılacak tuğlalarla yapılacak şeyler ve tabşi ki ilgi doğal bir pazarlama materyali olacağı için Elon Musk'a çok daha büyük faydalar sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.