Kozmetik sektörünün dijitalleşmesi: L'Oreal'den giyilebilir UV sensörü

Kozmetik sektörünün dijitalleşmesi: L'Oreal'den giyilebilir UV sensörü

Giyilebilir teknoloji pazarının 2022'de küreselde 55 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu, günümüzde 5.8 milyar doları bulan pazarın kapital olarak yaklaşık 10 kat büyüyeceği anlamına geliyor.

Tasarım odaklı ve insanı merkezine alan giyilebilir teknoloji ekosistemi, henüz tüketiciyi tam olarak tatmin edebilmiş değil. Özellikle bu teknolojide kullanıcı deneyiminin düşük olması, tüketiciyi giyilebilir teknolojiden uzak tutuyor. Öte yandan tüketicinin hayatında doldurulabilir bir yeri olmaması ve ürünün tüketicide henüz alışkanlık haline gelmemesi de diğer bir neden. Ancak oyunlaştırmanın kullanılması ve veriye dayalı somut analizler, kullanıcı etkileşimini artırmada ve gelecekte giyilebilir pazarın büyümesinde büyük bir rol oynayabilir.

Sektörün ana oyuncuları şüphesiz teknoloji şirketleri  Apple, Google, Samsung Electronics. Bu markaların yanı sıra Adidas, Fitbit, Nike gibi yenilikçi şirketler de ipi göğüslüyor. Fransız kozmetik şirketi  L'oreal ise giyildiğinde UV filtresini ölçümleyebilecek bir sensörü tanıttı. Şirketin önde gelen cilt bakım markası La Roche Posay'ın tanıttığı sensör ile bir ilke de imza atılıyor. 'My UV Patch' ismini alan ürün pilsiz çalışabilme özelliğine sahip.

My UV Patch, hem UVA hem de UVB ışınlarını ölçümleyebiliyor ve topladığı verileri üç aya kadar depolayabiliyor. Anlık durum güncellemeleri sağlayan ürünün pilsiz sensörü güneş tarafından etkinleştiriliyor. Öte yandan üründe yakın alan iletişimi (NFC) kullanılarak, kullanıcının akıllı telefonundan güç alması sağlanıyor. My UV Patch, kayıtlı verileri bir tek dokunuş işleviyle, kendisine eşlik eden uygulamaya aktarabiliyor.

Kapsamlı UV verisine ek olarak, Apple HealthKit ile bütünleşen uygulama, nem, polen ve kirlilik seviyelerine dair bilgiler sağlıyor. Giyilebilir sensör 12 mm genişliğinde ve 6 mm yüksekliğinde, su geçirmez ve giysi ya da aksesuarlara kolayca takılabilen bir klipse sahip. UV Sensörü, tüketicinin aşırı güneş ışığından korunmasını ve böylece cilt kanseri riskini azaltmayı amaçlıyor.

L'oreal'in teknoloji ile arası uzun zamandan beri oldukça iyi. Tüketicinin alış-veriş yolculuğuna ve kullanıcı deneyimine interaktif bir etkileşim yararmak isteyen şirket geçtiğimiz Mart ayında teknoloji şirketi ModiFace'i satın aldığını duyurmuştu.

Konu giyilebilir teknoloji ve kozmetik sektörü olduğunda Nivea'nın Cannes Lions 2014'de Mobil Grand Prix ödülünü aldığı 'Sun Block Ad"e değinmeden olmaz. FCB Brezilya tarafıdan hazırlanan reklam kampanyasında Nivea Sun'ın Brezilya pazarı için akıllıca bir fikri, bir dergiden yırtılarak, çocukların bileklerine takılmak için  bilezik haline getirilebilen bir üründü.  Neme dayanıklı malzemeden yapılmış bilezik özel bir uygulama ile çalışıyordu. Özellikle Rio de Janeiro'nun plajlarının yakınında yer alan dergilere eklenen ürün, küçük çocuğu olan annelerin çocuklarını uygulamadan takip edebilmelerini sağlıyordu.

Merak edenler kampanyayı videodan izleyebililer.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.