Yüzünü teknoloji şirketlerine çeviren L'Oreal, ModiFace'i satın aldı

Yüzünü teknoloji şirketlerine çeviren L'Oreal, ModiFace'i satın aldı

Birçok endüstride olduğu gibi güzellik endüstrisinde de konu Artırılmış Gerçeklik (AR) olduğunda tüketicinin alış-veriş yolculuğu bambaşka bir boyut kazanabiliyor. Mesela, dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan AliBaba, geçtiğimiz Şubat ayında destekli bir makyaj aynasını hayata geçirmek üzere Çinli Alışveriş merkezi zinciri InTime ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Buna göre, alışveriş merkezindeki tuvaletleri kullanan kadınlar, aynalar sayesinde farklı makyaj türlerini test edebiliyorlar. Ürünün beğenilmesi durumunda mobil bir QR kod kullanılarak, hemen yan tarafta duran makineden ürünü satın alabiliyorlar.

Artırılmış gerçeklik, güzellik endüstrisi için yeni bir kavram değil. Özellikle trendlere ve yeni ürünlere tüketicinin dikkatini çekmek için birçok pazarlamacının bu teknolojiyi kullanmak istediğine aşinayız. Ancak bu endüstride hizmet veren bir markanın yapay zeka ve AI teknojisi üzerine hizmet veren bir başka şirketi satın aldığına çok sık tanık olmuyoruz.

Bu alanda yeni bir eğilim yaratacak gibi görünen Fransız kozmetik şirketi L'Oreal, teknoloji firması ModiFace'i satın aldığını duyurdu. Dijital teknolojiye yönelik eylemlerini ve  tasarımlarını güçlendirmek isteyen Loreal'in, ModiFace'i şirket bünyesine ne kadara dahil ettiği açıklanmadı.

ModiFace, L'Oreal için yabancı bir isim değil aslında. Zira Toronto merkezli girişim, 2014'den bu yana L'Ooreal için hizmet veriyor. Girişim yakın geçmişte de L'Oreal Professional'a ait, artırılmış gerçeklik saç rengi denemelerini sağlayan Style My Hair adlı bir uygulamayı sunmuştu.

Loreal'in girişimi satın alması markanın pazarda rekabet avantajı yakalayabilmesi için de dev bir stratejik adım olarak da nitelendirilebilir. Zira, ModiFace'in hizmet verdiği müşteriler arasında CotyEstee Lauder gibi markalar da bulunuyordu. ModiFace bu alanda,  pazardaki tek girişim olmasa da satın almanın önemi oldukça büyük. Her bir endüstrinin birbirine entegre olduğu teknoloji çağında, bu alanda yakında daha fazla heyecan verici gelişmeyi duyacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.