Elon Musk'ın Boring Tunnel'ı 10 Aralık'ta açılıyor

2017'nin Ağustos ayında gerekli izinleri alınan Boring Tunnel, Elon Musk'ın attığı tweet'e göre 10 Aralık'ta açılacak.
Elon Musk'ın Boring Tunnel'ı 10 Aralık'ta açılıyor

2017'nin Ağustos ayında gerekli izinleri alınan Boring Tunnel, Elon Musk'ın attığı tweet'e göre 10 Aralık'ta açılacak. Elon Musk'ın Boring Company adlı şirketine ait olan tünel, Kaliforniya eyaletine bağlı olan Hawthorne şehrinde yer alıyor ve SpaceX’in merkez binasını çevreliyor. 3.2 kilometre uzunluğunda olduğu düşünülen, fakat uzunluğu hakkında net bir bilgi paylaşılmayan tünel, SpaceX’in sahip olduğu arazilerin dışında hiçbir özel mülkün altından geçmiyor.

Elon Musk, dün paylaştığı tweet ile tünelin "rahatsız edici derecede uzun" olduğundan bahsetti. Musk, attığı tweet'e ek olarak bir de video paylaştı. 34 saniyelik hızlandırılmış video ile Musk'ın tünel için neden "rahatsız edici" tabirini kullandığını anlamak da mümkün hale geliyor.

Elon Musk'ın Boring Tunnel'ı kalabalık şehirlerdeki trafik karmaşasını en aza indirgemeyi hedefliyor. Projeye göre otoyolda ilerleyen belirli araçlar, belirli istasyonlardan yer altındaki tünele geçiş yapabilecek ve trafiğe takılmadan Musk'ın tünelinden ilerleyebilecek. Elon Musk geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarda tünelin yayalar, bisikletliler ve özel araçlar içinde aktif edileceğini söylemişti ama şu anda bunu destekleyen herhangi yeni bir açıklama bulunmuyor.

13.4 metre derinliğe sahip olan tünelin açılış partisi 10 Aralık'ta gerçekleşecek. Tarihlerle arası çok da iyi olmayan Elon Musk, izlediğimiz videoya bakılırsa bu kez bizleri şaşırtacak gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.