KKR, Singapur merkezli emlak girişimi PropertyGuru'ya 144 milyon dolar yatırım yaptı

144 milyon dolarlık yatırımla KKR, Güneydoğu Asya'daki üçüncü büyük yatırımını gerçekleştirmiş oldu.
KKR, Singapur merkezli emlak girişimi PropertyGuru'ya 144 milyon dolar yatırım yaptı

Global yatırım devi KKR, Güneydoğu Asya'daki üçüncü büyük yatırımını Singapur merkezli emlak girişimi PropertyGuru'ya yaptı. PropertyGuru, KKR'den 144 milyon dolar, yani 200 milyon Singapur doları yatırım aldı.

2006 yılında faaliyet göstermeye başlayan PropertyGuru, Singapur, Malezya, Endonezya ve Tayland'da kiralama ve satış listeleme hizmeti veriyor. PropertyGuru, 200 milyon Singapur dolar topladığı D Serisi yeni yatırım turundan önce, 2015'te TPG ve Square Peg'den 175 milyon Singapur doları yatırım almıştı. Şimdiye kadar toplamda 440 milyon Singapur doları yatırım alan girişimin tek seferde aldığı en yüksek yatırım ise yeni yatırım turuyla gerçekleşti.

Yukarıdaki rakamlar baz alındığında değerlemesini milyar doların üzerine çıkardığı düşünülen PropertyGuru'nun gerçek değerlemesi hakkında ise henüz bilgi verilmiyor. Ancak PropertyGuru CEO'su Hari V. Krishnan, yaptığı açıklamada şirketin kârlı olduğunu, nakit akışının pozitif yönde ilerlediğini ve gelirlerin yılda yüzde 25 oranında büyüdüğünü açıkladı. Şirket, faaliyet gösterdiği ülkelerde yüzde 55'lik bir pazar payına sahip olduğunu söylüyor ve 600 milyondan fazla internet kullanıcısının bulunduğu Güneydoğu Asya faaliyetlerini daha da artırmak istediklerini belirtiyor.

Yatırım haberinden sonra PropertyGuru, Vietnam merkezli emlak portalı Batdongsan.com.vn'nin satın alımının tamamladığını, bunun da ülkenin en büyük emlak portalı olduğunu ve ayda dört milyondan fazla ziyaretçisinin olduğunu belirtti. Batdongsan.com.vn, PropertyGuru'ya bağlı olarak hizmet vermeye devam edecek.

KKR, PropertyGuru'dan önceki Güneydoğu Asya'da, Tencent ve Google tarafından da desteklenen araç paylaşım girişimi Go-Jek ile Endonezyalı e-ticaret girişimi aCommerce'e yatırım yapmıştı. Go-Jek'in şimdiki değerinin 9 milyar doların üzerine çıktığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.