iPhone modelleri 5G teknolojisini 2020 yılında kullanacak

iPhone modelleri 5G teknolojisini 2020 yılında kullanacak

Teknoloji devlerinin uzun zamandır 5G teknolojisi için çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu teknolojiyi kullanacak ilk akıllı telefonların ise önümüzdeki yıl karşımıza çıkması planlanıyor. LG, OnePlus ve Motorola gibi firmalar 2019 yılında 5G teknolojisini kullanan akıllı telefonlar ile karşımıza çıkacaklarını daha önce açıklamışlardı.

Hatta rakiplerinden farklı bir yol izleyecek olan Motorola halihazırda satışa çıkmış olan Z3 modeline özel olarak üreteceği bir Moto mod sayesinde 5G teknolojisi sunmaya başlayacak. Fast Company'nin bugün yayınladığı bir rapora göre iPhone kullanıcılarının 5G teknolojisini kullanmak için biraz daha bekleyecek gibi görünüyor.

5G teknolojisini Intel sağlayacak

Fast Company'nin Apple'ı 5G planları hakkında bilgisi olan bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, 2020 yılından itibaren iPhone modellerinde 5G teknolojisini kullanmaya başlayacak. Paylaşılan habere göre iPhone modellerinin kullanacağı 5G teknolojisi Intel tarafından sağlanacak.

Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın Intel tarafından üretilecek olan 8161 5G çipini kullanması planlanıyor. Fakat Intel 8161 5G çipinin bazı teknik sorunlarla karşı karşıya olduğu da gelen bilgiler arasında.

Bu nedenle başka markalar ile de görüşen Apple, sorunların düzeltilememesine karşı başka bir çip üreticisi olan MediaTek ile de görüşmelerini devam ettiriyor. Son olarak Apple'ın 2018 yılında satışa sunduğu iPhone modellerinde de Intel tarafından üretilen çipleri kullandığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.