Zendesk'ten yeni CRM platformu: Zendesk Sunshine

Özellikle satış görevlileri için bir çözüm olarak tanıtılan CRM platformu Zendesk Sunshine, özel uygulamalar geliştirmek için de kullanılabilecek.
Zendesk'ten yeni CRM platformu: Zendesk Sunshine

Bulut müşterileri için destek yazılımı şirketi olarak hizmet veren Zendesk, yeni bir CRM platformu ile karşımızda. Özellikle satış görevlileri için bir çözüm olarak tanıtılan CRM platformu Zendesk Sunshine, özel uygulamalar geliştirmek için de kullanılabilecek.

Salesforce ve Microsoft'a karşı elini güçlendirecek

Zendesk'in yeni bir CRM platformu ile karşımıza çıkmasının pek de sürpriz olmadığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Eylül ayında Zendesk'in CRM yazılım girişimi Base‘i satın aldığını sizlere aktarmıştık. Zendesk tarafından atılan bu adım şirketin en büyük rakipleri olan Salesforce ve Microsoft'a karşı olan konumunu da güçlendiriyor.

Hatırlatmak gerekirse Salesforce, 2011 yılında Zendesk'i satın almaya çalışmış fakat başarısız olmuştu. Zendesk'i satın alamayan Salesforce 2012 yılında ise başka bir müşteri hizmetleri şirketi olan Desk.com'u satın almıştı. Şimdi ise Salesforce'la rakip durumda olan Zendesk, tanıttığı Zendesk Sunshine ile Salesforce'un direkt rakibi olmuş oldu.

Müşterilerilerinin büyük bir bölümünün müşteri hizmetlerinde ne yaparlarsa yapsın, bunun büyük bir kısmının aslında satış süreçleriyle ilgili olduğunu bildiklerini dile getiren Zendesk CEO'su Mikkel Svane, Sunshine'ın kendi uygulamalarınızı oluşturmak için bir platform olduğunu ve ayrıca tüm müşteri verilerinizi yönetmek ve depolamak için kullanılabileceğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.