Cloudflare’in hızlı 1.1.1.1 DNS'i iOS ve Android'e geldi

Cloudflare’in hızlı 1.1.1.1 DNS'i iOS ve Android'e geldi

CloudFlare bu yılın başında yayına aldığı 1.1.1.1 DNS hizmetini, iOS ve Android uygulaması olarak yayına alıyor.  Daha önce kullanıcıların hizmetine ücretsiz bir DNS çözümleyici olarak sunulan bu hizmet, genellikle internet servis sağlayıcıları tarafından kullanılıyor.

İnternet alan adlarını IP adresine dönüştüren 1.1.1.1, CloudFlare tarafından bu dönüştürme sürecini hızlandırmak için üretildi. Zira ISPler tarafından sunulan DNS sunucuları genellikle yavaş ve güvenilmez bir yapıya sahip. Bir süredir Beta sürümünde olan 1.1.1.1 ise beklenen başarıyı yakalamış olacak ki iOS ve Android uygulamasıyla karşımızda.

Uygulamada dönüştüme hizmetinin yanı sıra mobil trafiği 1.1.1.1 DNS sunucularına yönlendirebilmeniz ve hızı arttırabilmeniz için VPN desteği de bulunuyor. Uygulama ayrıca telefon operatörünün tarayıcı geçmişini takip etmesini ve satmasını da engelliyor. Aynı şekilde CloudFlare'in 1.1.1.1 kullanıcılarını takip etmeyeceğini ve reklam satmayacağını belirtelim.

Her ne kadar 1.1.1.1 en hızlı herkese açık çözümleyici olarak öne çıksa da, her özel ISP DNS servisini hızıyla geride bırakamayabilir. Bu nedenle hız konusundaki gelişmeler,  mobil operatörünüze bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.