SoftBank, bisiklet paylaşım girişimi Hellobike'a yatırım yapacak

Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre SoftBank, bisiklet paylaşım girişimi Hellobike'a önemli bir yatırım yapacak
SoftBank, bisiklet paylaşım girişimi Hellobike'a yatırım yapacak

Bugün karşımıza çıkan haberlere göre SoftBank, Çin merkezli bir bisiklet paylaşım girişimine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre SoftBank, bisiklet paylaşım girişimi Hellobike'a önemli bir yatırım yapacak. Reuters tarafından paylaşılan haberin şirkete yakın kaynaklara dayandırıldığını da ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre yatırım turunda yalnız olmayacak olan SoftBank, Çin merkezli özel sermaye şirketi olan Primavera Capital ve diğer şirketler ile birlikte yatırım yapacak. Hellobike girişiminin bu yatırım turunda toplamda 400 milyon dolar toplaması hedefleniyor.

Yatırım turu ile ilgili açıklama yapmayan Hellobike sözcüsü, Hellobike'ın değerlemesinin şimdiden 2 milyar doları aştığını duyurdu. Hellobike ile ilgili bilgi vermek gerekirse şirket, çeşitli araştırma raporlarına göre şu an Çin'in en büyük üçüncü bisiklet paylaşım şirketi konumunda.

200 milyonu aşkın kayıtlı üyeye sahip

Hellobike'ın en büyük hissedarı ise hem Çin'in hem de tüm dünyanın en önemli markalarından biri olan Alibaba. Bisiklet paylaşım pazarının özellikle Çin'de çok büyük olduğunu da belirtelim. Çin'in en önemli bisiklet paylaşım girişimlerinden olan Mobike, geçtiğimiz Nisan ayında Meituan Dianping tarafından 2,7 milyar dolara satın alınmıştı.

2016 yılında kurulan Hellobike, şu an için 200 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip durumda. Toplamda 300'ü aşkın şehirde hizmet veren girişim, geçtiğimiz Eylül ayında ise otomobil paylaşım pazarına da adım attı. Hellobike yatırımı ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.