Waymo, sürücüsüz otomobilinin bir kazaya karıştığını itiraf etti

Waymo CEO'su John Krafcik, sürücüsüz otomobillerinin Kaliforniya eyaletinin Mountain View şehrinde bir kazaya karıştığını açıkladı.
Waymo, sürücüsüz otomobilinin bir kazaya karıştığını itiraf etti

Google'ın çatı firması olan Alphabet’in sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışan şirketi olarak hayatımıza giren Waymo'nun Kaliforniya eyaletinde halka açık yollarda sürücüsüz otomobil testleri yapmak için izin aldığını sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık.

Bugün ise bir kaza haberi ile karşımıza çıkan Waymo, sürücüsüz otomobillerinin Kaliforniya eyaletinin Mountain View şehrinde bir kazaya karıştığını açıkladı. Medium üzerinden bir açıklama yayınlayan Waymo CEO'su John Krafcik, sürücüsüz otomobillerinin bir motosiklet ile çarpıştığını duyurdu.

Kazanın nedeni insan hatası

Yapılan açıklamada sürücüsü otomobillerini ve yapay zeka teknolojilerini savunan Krafcik, söz konusu kazanın insan hatası nedeni ie gerçekleştiğini belirtti. Yapılan açıklamaya göre kaza Waymo'nun sürücüsüz otomobilindeki test sürücüsünün kontrolü ele alması nedeniyle gerçekleşti.

Kaza motosiklet sürücüsünün Waymo'nun test aracını geçmeye çalıştığı sırada gerçekleşti. Paylaşılan bilgiler göre Waymo'nun test sürücüsü durumu fark ettikten sonra kontrolü ele alarak otomobilin şeridini değiştirdi fakat kazaya engel olamadı. Kaza sonucunda Waymo'nun test otomobili küçük bir hasar alırken, motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

Söz konusu kazayı insan hatası olarak tanımlayan Waymo, bu kazanın tam da sürücüsüz otomobil teknolojileri tarafından önlenebilecek kazalar arasında olduğunu da belirtti. Kazadan sonra gerekli simülasyonları gerçekleştirdiklerini paylaşan Waymo, simülasyonların sonunda test sürücüsünün kontrolü ele almadığı durumda sürücüsüz otomobil teknolojilerinin aracın hızını azaltarak kazadan kaçınacağını gördüklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.