Sosyal medya ile e-ticareti birleştiren girişim Meesho, 50 milyon dolar yatırım aldı

Yabancı kaynaklarda "sosyal ticaret platformu" olarak adlandırılan Meesho, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Sosyal medya ile e-ticareti birleştiren girişim Meesho, 50 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli Meesho, satıcıların WhatsApp üzerinden müşterilerle daha etkin iletişim kurmasını sağlayan bir girişim olarak faaliyet gösteriyor. Yabancı kaynaklarda "sosyal ticaret platformu" olarak adlandırılan Meesho, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen C Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

2016 yılında Y Combinator'dan mezun olan Meesho'nun 50 milyon dolar topladığı yatırım turuna katılan şirketler, Shunwei Capital, DST Partners, RPS Ventures, Sequoia India, SAIF Partners, Venture Highway ve Y Combinator oldu. Girişim ilk yatırımını Ekim 2017'de, ikinci yatırımını ise geçtiğimiz Haziran ayında almıştı. Meesho yeni yatırımla birlikte aldığı toplam yatırımı 64,9 milyon dolara çıkarmış oldu.

İlerleyen dönemde globale açılmayı planlayan Meesho, yeni yatırımı ülkesindeki işini büyütmek için kullanacağını açıkladı. Girişim, mevcut iş alanlarına daha da yoğunlaşacak. Bu da Meesho'nun daha fazla ürün kategorisi sunacağı, daha fazla tedarikçiye sahip olacağı, tedarik zincirini genişleteceği ve satıcıların daha iyi satış yapmasına yardımcı olacak mevcut araçları geliştireceği anlamına geliyor.

Meesho’ya göre artan satıcı-müşteri etkileşimi, satışlarda yüzde 30’a kadar artış yakalamayı mümkün kılıyor. Girişim, ülkedeki küçük işletmeleri ve 100 milyondan fazla WhatsApp kullanıcısını bir fırsat olarak görüyor ve Meesho ile müşteriler, ürünleri inceleyip satıcıya soru sorabiliyor ve satıcı ödeme bağlantısını paylaşıp işlemi başarıyla sonlandırabiliyorlar.

Meesho, bugüne kadar iki milyonu aşkın satıcı tarafından kullanıldı; ancak hedefin 2020'ye kadar 20 milyon olduğunu da belirtelim. Platformdaki satıcıların yüzde 80'lik bir kesimi kadınlardan oluşuyor, bunun nedeni ise ilk başta ev hanımlarının hedeflenmiş olması. Ancak gün geçtikçe erkek satıcı sayısının arttığını söylemek de mümkün. Ayrıca girişimin, satıcıların hangi ürünlerin müşteri listelerine geçeceğini anlamasına yardımcı olan teknoloji üzerinde çalıştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.