Uber, sabit ödeme sistemi Ride Pass'ı duyurdu

Uber, sabit ödeme sistemi Ride Pass'ı duyurdu

Şehir taşımacılığı ekosisteminin önemli isimlerinden Uber, rekabet avantajı yaratmak ve müşteri bağlılığını arttırmak için yeni bir ödeme şekli duyurdu. Ride Pass adındaki özellik, Uber kullanıcılarının aylık sabit ödeme ile Uber yolculuklarını planlayabilecekleri bir program. ABD'nin beş kentinde başlayan plot uygulamaya şimdilik Austin, Orlando, Denver ve Miami ve Los Angeles dahil. Ride Pass'a erişim Los Angeles'ta 24,99 dolar'a mümkünken, diğer şehirlerde 14, 99 dolardan sağlanabilecek.

Ride Pass, UberX ve UberPool seyahatlerinde geçerli olacak. Uber'e göre, ödeme şekli ile yolcuların aylık seyahatlerinde yüzde 15'e varan oranlarda tasarruf sağlayabilecek. Ride Pass ücretleri, hava durumu, trafik veya fiyat dalgalanması gibi fiyat arttıran tipik etkenlerden etkilenmeyecek.

Uber'in Ride Pass aboneliğini teknoloji devi Amazon'un Amazon Prime ödeme modeline bazı yönlerinden benziyor diyebiliriz. Zira, Uber'in Amazon'un iş modelini kopyalaması çok da tesadüf değil.  Kosrowshahi, geçtiğimiz Eylül ayında San Francisco'da düzenelenen SF Disrupt 2018'de katıldığı bir oturumda, 'Şehir taşımacılığının Amazon'u olmak istiyoruz' diye bir açıklama yapmıştı.

Bu arada Dara Khosrowshahi'nin şirket koltuğunun başına geçtiğinden bu yana Uber'in tüketici  gözünde daha tutarlı bir çizgisi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Girişimin kurucusu ve eski CEO'su Travis Kalanick'in yaşattığı fırtınalı günler geride kaldı.

Son zamanlarda ise Uber'in topluma daha fazla değer kattığı aksiyonlarına tanık oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde, dünya genelindeki tüm sürücülerine sigorta dahil olmak üzere daha fazla yan haklar vermek istediklerini açıklayan şirketin, Londra'ya yönelik sürdürülebilir çevre planlarını hayata geçirmeye hazırlandığını paylaşmıştık. Buna göre Uber, "Clean Air Plan" adını alan proje ile Uber araçlarının elektrikli olmalarını destekleyerek 200 milyon Sterlin fon ayırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.