Coinbase 300 milyon dolarlık yatırımla 8 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Coinbase 300 milyon dolarlık yatırımla 8 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Her ne kadar kripto pazarı bir süredir durgun olsa da yatırımcılar, kriptoya yatırım yapmaya kararlı. Kripto borsası Coinbase, 300 milyon dolarla kapattığı yatırım turunun sonucunda 8 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Kriptoparaların ve dijital varlıkların toplum tarafından kabul görmesini hızlandırmak amacıyla yapılan yatırım turunu Tiger Global yönetti. Bu yatırım turuna Y Combinator’ın Continuity fonu ve Wellington Management da katılım gösterdi. Bir çok diğer yatırımcının yanı sıra bu tura Andreessen Horowitz ve Polychain'in de katıldığını belirtelim.

Bu yeni anlaşmayla birlikte şimdiye kadar yapılan yatırımlarla birlikte Coinbase'i 525 milyon dolar yatırıma ulaştırırken, şirketin değerlemesi de 1.6 milyar dolardan çok daha yüksek bir noktaya sıçrayış gösterdi. Hatırlarsanız Ağustos 2017'de 100 milyon dolar yatırım alan şirketin değerlemesi 1.6 milyar dolara ulaşmıştı.

Geçtiğimiz yıldan beri hizmetlerini bireysel müşterilerden kurumsal yatırımcılara doğru genişleterek ciddi bir ilerleme kaydeden şirket, aldığı bu yeni yatırımı bu stratejiyi devam ettirmek için kullanacak.

Bunun yanı sıra Coinbase'in itibari para birimi karşılığı kripto satışlarını ABD dışına taşıyarak dünyanın farklı bölgelerinde operasyon başlatmayı planladığını da söyleyelim. Şirketin bu planının diğer borsalarla aynı doğrultuda ilerlediğini de ekleyelim. Hatta ünlü kripto para borsası Binance de bu yılın sonlarında doğru dünya çapında 10 itibari para birimini kripto borsasına dahil edecek.

Coibase aldığı yatırımı aynı zamanda gelecekte binlerce token'ı destekleyebilmek için yapacağı altyapı çalışmalarında kullanacak. Sadece kısıtlı miktarda kriptobparayı destekleyen Coinbase böylece ilerleyen dönemde yüzlerce ve uzun vadede piyasaya sürülecek milyonlarca kriptoparayı destekleyebilecek.

Son olarak pazarda 8 milyar dolar değerlemeye ulaşan Coinbase'den daha değerli olan varlıklarınplatformda en çok işlem gören 3 kriptopara olan Bitcoin, Ethereum ve Ripple olduğunu belirtelim. Hatta Bitcoin'in çıkardığı Bitcoin Cash 7.3 milyar ile dördüncü sırayı Coinbase'e kaptırıyor. Görünen o ki şu aralar durgunlaşan kriptopara pazarı yavaş ama istikrarlı ilerleyişiyle geleceği domine etmeye hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.