Tiger Global, Coinbase'e 500 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor

Kripto para borsası Coinbase ile Tiger Global'in hali hazırda görüşmelerini sürdürdüğü, Tiger Global'in 500 milyon dolarlık yatırımla Coinbase'in değerlemesini 8 milyar dolara ulaştıracağı konuşuluyor.
Tiger Global, Coinbase'e 500 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor

Tiger Global, kripto para borsası Coinbase'e yatırım yapmak üzere mevcut yatırımcılarla ve girişimle görüşmelerini sürdürüyor. İlk sızan bilgilere göre, Tiger Global Coinbase'e yarım milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Hali hazırda bir 'unicorn' olmayı başarmış olan Coinbase'in bu yatırımla birlikte değerlemesinin de 8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Coinbase'in değerlemesi geçtiğimiz yılın Ağustos ayında aldığı yatırımın ardından 1.6 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Kripto para borsalarında halen bazı regülasyon problemleri yaşanıyor olsa da, işlerin iyiye gittiğine işaret olan bu yeni yatırım haberi Coinbase'i pazarda tekelleştirmeye yetecek kadar büyük bir adım bile olabilir. Rakiplerinden önce unicorn olma başarısı gösteren Coinbase, yeni kaynaklarını da büyümeye ayırabilir.

Çıkış yapanlara da para ödeyecek

Haberlere yansıyan bilgilere göre, Tiger Global bu 500 milyon dolarlık yatırımı ikiye bölerek gerçekleştirecek. Fonun ilk 250 milyon dolarlık kısmı, Coinbase'e direkt olarak yeni yatırım olarak sokulurken, ikinci 250 milyon dolarlık kısım ise mevcut yatırımcılardan exit yapma kararı almış yatırımcılara ödenecek ve onların ellerinde bulundurduğu hisseler alınacak. Ancak bu konuyla ilgili herhangi bir detay bilgi bulunmuyor.

San Francisco merkezli girişim bugüne kadar toplamda 225 milyon dolar yatırım toplamayı başarmıştı. Şimdi ise Tiger Global girişime olan inancını göstererek yarım milyar dolarlık girişimle Coinbase'de ciddi bir pay elde edecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.