Belçikalı e-bisiklet girişimi Cowboy, 10 milyon dolar yatırım aldı

Belçikalı e-bisiklet girişimi Cowboy, 10 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli taşımacılığın benimsenmesi ile kaykaylardan e-scooterlara kadar tüm dünyada büyüyen bir eğilim var. Elektrikli bisiklet pazarı da hızla genişliyor. Kentsel alanlarda e-bisiklet kullanımını artırmak isteyen Brüksel merkezli girişim Cowboy ise artan bu talebi en uygun şekilde karşılamak için 2017'de kuruldu.

Girişim, geçtiğimiz yıl aldığı tohum yatırımın ardından, şimdi de Seri A turunda 10 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Tiger Global'in yönettiği yatırım turunda girişimin mevcut yatırımcıları Index Ventures and Hardware Club da yer aldı.

Ocak 2017'de kurulan girişimin net bir misyonu var. Geleneksel olarak tasarlanan, hantal, ağır ve pahalı e-bisikletlerin bu özelliklerini geride bırakan bir ürün ile rakiplerinden ayrılmak istiyor. Bunu ise tasarım şıklığını uygun fiyat ve yüksek teknoloji ile harmanlandığı, sürücüleri ile mobil uygulama üzerinden iletişime geçebilen akıllı bir elektrikli bisiklet ile sağlamaya çalışıyor.

Cowboy’un kurucu ortağı ve CEO'su Adrien Roose, paylaşılan basın bülteninde, “Cowboy bisikletini, elektrikli bisikletlerin pratik ve ana ulaşım aracı olduğu konusunda henüz ikna edilmeyen insanlara hitap edecek şekilde tasarladık” diyor. Elektrikli bisiklet pazarında tüketicinin bu ürünü satın alma konusunda isteksiz olmasının üç ana sebebine odaklandıklarını söyleyen Roose, bunları; yüksek maliyet, zayıf tasarım ve yedek parça  olarak sıralandırıyor. Bu sorunları çözdüğünü savunan girişim, Nisan 2018'de ilk ürünü kendi ülkesinde sunmasının ardından, 2019 yılı ile birlikte Avrupa'daki diğer ülkelere açılmak istiyor. Hedef ülkeler arasında ise Almanya, Fransa ve Hollanda'nın olduğunu paylaşalım.

Girişimin verdiği bilgilere göre Belçika'da, satın alınan tüm yeni bisikletlerin % 45'i elektrikli ve bu talep her geçen gün artıyor. Sadece Avrupa'da ise 21 milyon e-bisiklet satılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.